Notícies

Dimecres  07.11.2012  06:00

Podem ser independents?, es demana Joan Ridao

El professor de dret constitucional i ex-dirigent d'ERC presenta avui un llibre que vol explicar com serà el procés cap a la independència

Men?ame
 

Joan Ridao ha deixat la primera línia de la política, però no la del debat. Avui presenta un llibre, 'Podem ser independents?', publicat per RBA. El llibre exposa com s'ha anat establint el debat jurídic sobre la secessió i l'aparició de nous estats i respon la pregunta de com podria ser el procés de Catalunya.

Ridao, que va ser un dels redactors de l'estatut i cap del grup parlamentari d'ERC a Madrid, creu que Espanya haurà d'acceptar d'alguna manera la voluntat dels catalans, però que des de Catalunya el procés ha de ser impecable i ha de satisfer els principis internacionalment acceptats per a aquestes situacions.

També creu que el procés incoat a Catalunya és correcte, però que inevitablement portarà a un conflicte amb Espanya, que no s'avindrà a acceptar cap mena de referèndum i que requerirà molta clarificació del govern de Catalunya i dels grups partidaris del referèndum.

Segons Ridao, això fa inevitable que una hora o altra hi hagi una intervenció de les instàncies internacionals, concretament de la Unió Europea.

En aquesta mateixa pàgina hi ha una videoentrevista amb Joan Ridao, en què aclareix alguns aspectes del llibre.