Nou menyspreu de Bauzá, que es desentén de l’Institut Ramon Llull

  • El govern balear anuncia que deixarà de fer-hi aportacions a partir del 2013

VilaWeb
Redacció
06.11.2012 - 21:41

La premsa lliure no la paga el govern, la paguen els lectors


Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures

El govern balear diu que no farà cap més aportació econòmica a l’Institut Ramon Llull a partir del 2013, argüint que ja hi ha ‘organismes propis’ per a la difusió de la llengua i la cultura. D’aquesta manera, el govern de Bauzá es deslliga de totes les responsabilitats que havia adquirit dins el Ramon Llull.

En aquest comunicat esmenta que ja té una Direcció General de Cultura i Joventut (dels departaments de Llengua i de Cultura), a més del Consorci Institut d’Estudis Baleàrics, resultat de la fusió entre el Consorci pel Foment de la Llengua Catalana i l’Institut d’Estudis Baleàrics.

Per tant, i d’acord amb ‘els criteris d’austeritat propis dels comptes del 2013, l’executiu ha decidit d’eliminar totes les partides que fins ara es destinaven a la promoció de la cultura a través de l’Institut Ramon Llull’.

Aquesta decisió se suma a una seguida d’agressions del govern balear a la cultura i a la llengua pròpies. Una de les darreres, el polèmic decret del trilingüisme a l’educació (pdf), que elimina la immersió lingüística, i que ha topat amb una forta oposició ciutadana.

Recordem, a més, que l’Espai Mallorca de Barcelona va tancar abans-d’ahir mateix, perquè les institucions balears han deixat de fer-hi aportacions.

Recomanem

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any