Seguiment rotund de la vaga indefinida de les farmàcies valencianes

  • El Col·legi de Farmacèutics l'estima en un 98% · Els farmacèutics catalans no cobren a temps els medicaments servits a l'agost

VilaWeb
Redacció
06.11.2012 - 06:00

La premsa lliure no la paga el govern, la paguen els lectors


Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures

Comprar medicaments a les farmàcies del País Valencià és des d’ahir força més difícil, perquè han tancat de manera indefinida, com van aprovar la setmana passada en assemblea. Tan sols obre un establiment de cada tres i per torns (vegeu les farmàcies obertes aquests dies vinents per circumscripcions: Alacant, Castelló, València). De moment el seguiment de la protesta és molt alt: un 98%, diu el Col·legi. Tot plegat, perquè la Generalitat els deu 500 milions corresponents a les factures de medicaments acumulades des del maig. Fins que el Consell no pagui íntegrament aquesta quantitat, la protesta es mantindrà.

Fa mesos que els farmacèutics valencians protesten contra la morositat del govern; més ençà, a mitjan octubre, van avisar que, si no cobraven abans d’acabar el mes, podria haver-hi manca de proveïment general perquè els farmacèutics ‘ja no tenien diners per a comprar més medicaments’.

Consideren ‘incomprensible’ que, en el primer tram del fons de liquiditat autonòmic, la Generalitat no hi hagi inclòs sinó ‘una factura de les cinc i mitja que deu a les oficines de farmàcia’, a les quals s’ha d’afegir la de les receptes servides al setembre.

En una situació ‘d’autèntica emergència’, i a fi d’evitar el col·lapse total de la prestació farmacèutica, el Consell de col·legis i la Confederació Empresarial de Farmacèutics han decidit un tancament patronal indefinit ‘fins que no els abonin l’import total del deute de la Generalitat, o que una nova assemblea decideixi la suspensió o anul·lació d’aquesta mesura’.

Les farmàcies catalanes tampoc no cobren a temps els medicaments servits a l’agost

Les farmàcies catalanes no van cobrar ahir, com era previst, les factures presentades dels medicaments servits a l’agost. Aquestes factures pugen a 94 milions d’euros. Ho han confirmat fonts del Col·legi de Farmacèutics, alhora també han assegurat que continuaven negociant amb el Departament de Salut i que volien establir un calendari de pagaments.

Ara, segons fonts del Departament de Salut el pagament depèn del Fons de Liquiditat Autonòmic (FLA) i es farà efectiu quan arribaran els diners, aquest mes de novembre.

Recomanem

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any