Paco Ibáñez: ‘Sóc un soldat per al que vulguin els catalans’

  • En una entrevista al Periódico, el músic diu que 'és una indecència el que han fet amb Catalunya els fatxendes que són al poder'

VilaWeb
Redacció
05.11.2012 - 10:41

La premsa lliure no la paga el govern, la paguen els lectors


Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures

L’independentisme ‘és el desig dels que estan farts de ser humiliats’, diu el músic Paco Ibáñez en una entrevista avui al Periódico. Ibáñez hi parla del disc que ara publica, en què musica poetes llatinoamericans, i també sobre el moviment dels indignats, el colonialisme espanyol i l’autodeterminació de Catalunya.

Diu que el 12 d’octubre, per ell, no existeix. ‘Passo de l’11 al 13’, perquè encara li ‘queda vergonya i un respecte per aquells indígenes que han anorreat durant cinc-cents anys’.

Recorda quan va cantar a la plaça de Catalunya, quan hi havia l’acampada del moviment del 15-M, i diu que, davant la que sembla l’era de la resignació, ‘els indignats et recorden que no tot està perdut’.

Preguntat per la situació que viu Catalunya, critica que ‘és una indecència’ el que han fet amb ella ‘els fatxendes que són al poder’, i retreu que ara des de les institucions espanyoles ‘es vagi amenaçant’. Per això interpreta que l’independentisme és ‘el desig dels que estan farts de ser humiliats’, i sentencia que ‘Catalunya és un poble que viu i deixa viure’: ‘a veure si ho entenen d’una vegada tots aquells cretins’.

Sobre la convocatòria d’un referèndum d’autodeterminació, Paco Ibáñez declara que votarà ‘allò que els catalans vulguin’ i que no tindria cap dilema. ‘On hi hagi justícia, allà hi seré. […] Aquí hi ha un poble sencer que es manifesta i és amo de les seves vides. Així que aquí tenen un soldat per al que vulguin els catalans’.

Recomanem

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any