El Racòmetre detecta una mobilització del vot espanyolista

  • PP i Ciutadans estiren el seu vot · CiU s'allunya de la majoria absoluta i el PSC s'enfonsa · Pujarien ERC i ICV, i SI i la CUP no entrarien

VilaWeb
Redacció
05.11.2012 - 08:12

La premsa lliure no la paga el govern, la paguen els lectors


Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures

Un nou sondatge electoral que ha fet públic avui RAC-1 indica que CiU queda una mica més lluny dels 68 diputats de la majoria absoluta, per més que augmentaria representació, passant dels 62 escons actuals fins 64 o 65. Ara, és significatiu en aquest nou Racòmetre que els partits espanyolistes aconsegueixen estirar una mica més el seu vot: el PP podria augmentar un escó els seus 18 diputats actuals esdevenint segona força al parlament, i Ciutadans podria doblar la representació actual de 3 diputats i passar a tenir-ne 6 o 7, aconseguint grup propi.

D’una altra banda, el PSC s’enfonsaria, perdent deu diputats i quedant amb 18. ERC i ICV pujarien amb força: els republicans obtindrien 14 o 15 diputats i els ecosocialistes, 14.

En canvi, segons aquest sondatge, que va realitzar l’empresa Feedback a final del mes d’octubre passat, ni Solidaritat ni la CUP no entrarien al Parlament.

‘La CUP pot entrar perfectament’

El responsable del Racòmetre, Jordi Sauret, ha fet alguns comentaris, interpretant les dades que ofereix el sondatge. Sauret diu que, si bé la CUP no obté representació en aquesta mostra, ha duplicat els vots en només dues setmanes i, per tant, pot acabar sortint pefectament’. El sondatge que va publicar Tele 5 dissabte a la nit també indicava que la CUP pot entrar al parlament amb un diputat’

En canvi, tant aquest sondatge com els últims publicats no donen representació a Solidaritat. Sauret no descarta que pugui acabar tenint representació: ‘Solidaritat pot entrar al Parlament perquè els marges són molt petits, podria ser una altra de les sorpreses de la nit, però en qualsevol cas ho faria amb pocs diputats’. Però també diu: ‘El drama de Solidaritat és que la seva oferta ja està coberta. Hi ha una reordenació de l’independentisme històric perquè ERC puja 4 escons. I CiU també entra en la disputa del vot independentista’.

Sondatges anteriors:

Tele 5: Un 51% dels catalans, a favor de la independència

La Vanguardia: CiU modera l’ascens, Esquerra puja i el PSC s’ensorra

El Periódico: CiU no arribaria a la majoria absoluta el 25-N, segons un sondatge

RAC-1: CiU voreja la majoria absoluta

Recomanem

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any