Carod, Maragall, Romeva i Ramoneda discuteixen avui una alternativa d’esquerres

  • En una taula rodona titulada 'Esquerra i país'

VilaWeb
VilaWeb
VilaWeb
VilaWeb
VilaWeb
Redacció
05.11.2012 - 06:00

La premsa lliure no la paga el govern, la paguen els lectors


Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures

L’ex-vice-president de la Generalitat i ex-president d’ERC, Josep Lluís Carod Rovira, i l’ex-conseller socialista Ernest Maragall volen estimular el debat sobre la manera de construir una alternativa política nacional i d’esquerres a Catalunya. Per això avui a migdia faran un debat, titulat ‘Esquerra i país’, al Col·legi de Periodistes. També hi prendran part l’eurodiputat d’ICV, Raül Romeva, i el filòsof Josep Ramoneda.

Un dels propòsits d’aquest acte és de preparar el terreny perquè hi hagi una esquerra nacional que pugui ser una alternativa de govern a CiU després del 25 de novembre, és a dir, durant el procés constituent del nou estat català.

En vist d’una possible patacada electoral dels socialistes –si les enquestes es confirmen–, un destacat ex-conseller socialista com Maragall i un ex-vice-president del govern i ex-president d’ERC com Carod Rovira coincideixen a dir que se senten orfes políticament i que no acaben de trobar el seu partit.

Maragall n’ha començat a impulsar un, la Nova Esquerra Catalana, que vol proposar ‘amb claredat un estat propi per a Catalunya’ i l’exercici del dret d’autodeterminació ‘en un període constituent immediat’.

Carod deia aquesta setmana que molts catalans independentistes d’esquerres encara no sabien qui votar. I si bé ha negat que Maragall l’hagués ‘temptat’ perquè s’incorporés al seu projecte polític, sí que ha coincidit amb ell en la necessitat ‘d’una opció política de l’esquerra nacional, que sigui una alternativa de govern a Catalunya’.

L’ex-president d’Esquerra va dir ahir a Catalunya Ràdio que per al 25-N començava a tenir pressa de votar. No va dir qui. Ara, el dia abans l’ex-conseller Joan Manuel Tresserras li havia demanat que votés Esquerra.

Recomanem

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any