Ús de cookies

Aquest web utilitza 'galetes' per millorar l'experiència de navegació. Si continueu navegant entenem que les accepteu. Més informació


Notícies

Dilluns  05.11.2012  12:00

Les farmàcies valencianes, en vaga indefinida

Ampli seguiment de la protesta · A més, avui hi ha vaga als Ferrocarrils

Men?ame
 

Comprar medicaments a les farmàcies del País Valencià és des d'avui força més difícil. Han decidit tancar, de manera indefinida, a partir d'avui, tal com van aprovar la setmana passada en assemblea. Només obre, per torns, un establiment de cada tres (vegeu les farmàcies obertes els pròxims dies per circumscripcions (pdf): Alacant, Castelló, València). I el seguiment de la protesta ha estat molt alt. Tot plegat, perquè la Generalitat els deu 500 milions corresponents a les factures de medicaments acumulades des del maig. Fins que el Consell no pagui íntegrament aquesta quantitat, la protesta continuarà.

Fa mesos que els farmacèutics valencians protesten contra la morositat del govern; més ençà, a mitjan octubre, van avisar que, si no cobraven abans d'acabar el mes, podria haver-hi manca de proveïment general perquè als farmacèutics 'ja no tenien diners per a comprar més medicaments'.

Consideren 'incomprensible' que, en el primer tram del fons de liquiditat autonòmic, la Generalitat no hi hagi inclòs sinó 'una factura de les cinc i mitja que deu a les oficines de farmàcia', a les quals s'ha d'afegir la de les receptes servides al setembre.

En una situació 'd'autèntica emergència', i a fi d'evitar el col·lapse total de la prestació farmacèutica, el Consell de col·legis i la Confederació Empresarial de Farmacèutics han decidit un tancament patronal indefinit 'fins que no s'aboni l'import total del deute de la Generalitat, o que una nova assemblea decideixi la suspensió o anul·lació d'aquesta mesura'.