Recuperen un vídeo del 2011 de Van Rompuy per atacar l’independentisme català

  • Diversos mitjans informen que el president del CE 'envia un missatge a Escòcia i Catalunya avisant que el separatisme és cosa del passat'

VilaWeb
Redacció
04.11.2012 - 13:01

La premsa lliure no la paga el govern, la paguen els lectors


Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures

Diversos mitjans s’han fet ressò avui d’unes declaracions del president del Consell Europeu, Herman Van Rompuy, que també han estat fortament difoses a la xarxa. En un vídeo, Van Rompuy responia una pregunta d’una ciutadana sobre la independència d’Escòcia dient que el separatisme era una paraula del passat. Les declaracions són del juny del 2011, però s’han publicat com si fossin d’ara i fessin referència a l’independentisme català.

En les informacions difoses, es diu que Van Rompuy enviava un missatge a les autoritats escocesses, catalanes i flamenques, tot i que en cap moment el dirigent europeu hi feia menció, i no es referia en cap cas a Catalunya.

Fa un any i mig, el context era molt diferent a l’actual. No hi havia hagut cap acord entre Escòcia i el Regne Unit sobre un referèndum, ni el govern català tampoc no havia posat damunt una consulta sobre la independència. El debat independentista no es trobava pas en l’agenda internacional, com sí que ho és ara.

Europa Press, que ha estat l’agència que ha publicat la informació que posteriorment ha estat reproduïda a nombrosos mitjans, ha demanat posteriorment disculpes a través de Twitter.

Editorial de Vicent Partal: El debat sobre la Unió Europea és una trampa

Un informe del parlament britànic detalla com una Escòcia independent continuaria a la UE

Recomanem

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any