Oriol Pujol nega que hi hagi ‘cap esquerda’ entre Mas i Duran

  • Camacho aplaudeix Duran per 'desmuntar l'estratègia de CiU' · 'No veig una Catalunya sense Espanya', diu el president d'Unió

VilaWeb
VilaWeb
VilaWeb
Redacció
03.11.2012 - 15:38

La premsa lliure no la paga el govern, la paguen els lectors


Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures

El secretari general de CDC, Oriol Pujol, ha negat que hi hagi ‘ni una sola esquerda’ entre el president de la Generalitat, Artur Mas, i el dirigent d’UnióJosep Antoni Duran i Lleida. Després de les declaracions del democratacristià, que ahir afirmava que no hi havia una majoria de catalans favorable a la independència i que no veia Catalunya fora d’Espanya, Oriol Pujol i el secretari general d’UDC, Josep Maria Pelegrí, han considerat que Duran no es desmarcava pas del programa de CiU.

En un acte a Lleida, han argumentat que Duran volia transmetre la necessitat de treballar perquè hi hagi una majoria favorable a l’estat propi. ‘Duran no ha de demanar disculpes pel que va dir ahir, el que intenta expressar és la dificultat del camí que Catalunya emprèn’, ha dit Pujol en resposta als periodistes. ‘Davant de les declaracions de Duran, programa, programa i programa; no perquè siguin contradictòries sinó perquè Duran, amb el president Mas i amb CiU, han elaborat i han aprovat conjuntament aquest programa electoral’, ha indicat Pujol.

Després de la insistència dels periodistes sobre les possibles discrepàncies entre Duran i CDC, Oriol Pujol ha llegit la pàgina 13 del programa electoral de CiU: ‘És un camí tranquil de la transició nacional a l’estat propi, volem un estat propi en el marc d’Europa amb una clara vocació a l’exterior però al mateix temps, com és natural, volem seguir tenint forts vincles amb Espanya’.

Per la seva banda, Pelegrí ha apuntat que una confederació no era ‘incompatible’ amb un estat propi i ha insistit que ningú s’havia desviat del programa electoral de CiU. Ha recordat que diumenge passat, quan CiU va presentar el programa, ja va advertir que seria un camí llarg, ple de dificultats i de dubtes, i que expressar-ho no era pas anar contra el projecte ‘ans al contrari, intentar reflectir molt més cruament que no serà un procés fàcil i senzill’.

Camacho aplaudeix Duran

La presidenta del PP a Catalunya, Alícia Sánchez-Camacho, ha presentat el lema de campanya, ‘Catalunya sí, Espanya també’, i ho ha aprofitat per aplaudir les recents declaracions del dirigent d’Unió Democràtica, Josep Antoni Duran i Lleida, que ahir deia que no veia ‘una Catalunya sense Espanya’. Camacho ha dit que Duran havia ‘desmuntat l’estratègia de CiU admetent que Catalunya quedaria fora d’Europa en cas d’independència’.

Amb tot, considera que ‘Duran farà servir els vots moderats per separar Catalunya d’Espanya’, i per això s’ha erigit com a garant de la unitat de l’estat. ‘El PP vol traslladar un missatge d’il·lusió als catalans, un missatge que aposti per una Catalunya dins de l’estat i d’Europa’.

També ha continuat les crítiques contra CiU retraient-li que ‘promogui aventures independentistes sense rumb’. I ha instat el president Artur Mas a donar explicacions pel viatge a Moscou per promoure la inernacionalització de l’empresariat català; fins i tot li ha demanat ‘que retorni el cost si ha estat un viatge de luxe com diuen alguns mitjans’.

Informació relacionada:

Duran intenta frenar l’independentisme de CiU

Junqueras: ‘Si CiU vol un estat propi, més val que es fiï d’ERC i no de Duran’


Recomanem

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any