Vicent E. Belda guanya el premi de Narrativa Juvenil dels Premis Alzira

  • Amb l'obra 'Les ombres del bosc'

VilaWeb
Redacció
02.11.2012 - 18:55

La premsa lliure no la paga el govern, la paguen els lectors


Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures

L’agullentí Vicent Enric Belda, amb ‘Les ombres del bosc’, s’ha proclamat guanyador del premi de Narrativa Juvenil dels guardons Ciutat d’Alzira 2012. El jurat del XVII Premi Bancaixa de Narrativa Juvenil, dotat amb 16.000 euros per la Fundació Bancaixa, el formaven Pasqual Alapont, Assumpció Perepérez, Raquel Ricart (guanyadora de l’edició anterior), Carlos Correal i Francesc Pérez Moragon.

‘Les ombres del bosc’ presenta una trama policíaca amb altes dosis d’intriga. Un estudiant noruec arriba a València fugint de malsons que el persegueixen i coneix una jove amb qui comparteix un passat ple d’ombres. Mentrestant, es produeix un crim estrany a la ciutat i la investigació es convertirà en un trencaclosques en el qual el jove estudiant hi té una peça clau. 

Amb aquesta novel·la, l’autor vol proposar als joves lectors ‘una història àgil en la qual es capbussaran com qui se submergeix sense voler en un malson inconfessable’.

Vicent Enric Belda (Agullent, 1962) ha guanyat el Premi Samaruc amb ‘L’estirp de l’horror’ i el Vicent Silvestre de Literatura Infantil 2006 per ‘La llegenda de l’amulet de jade’, que també va ser escollida per als White Ravens, la selecció que fa la biblioteca de Munich de les obres infantils i juvenils més destacades de tot el món.
D’altra banda, el premi Vicent Silvestre de Narrativa Infantil l’ha guanyat Jordi Sierra i Fabra, amb ‘El dia que en Gluck va arribar a la Terra’.

Els guanyadors d’aquestes dues distincions rebran l’estatueta dissenyada per Manuel Boix el 9 de novembre que ve, durant la tradicional gal·la de lliurament dels Premis Literaris Ciutat d’Alzira.

Recomanem

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any