Carod i Maragall impulsen el debat sobre l’alternativa d’esquerres

  • Participaran en una taula rodona dilluns amb Raül Romeva i Josep Ramoneda amb el títol 'Esquerra i país'

VilaWeb
Redacció
03.11.2012 - 06:00

La premsa lliure no la paga el govern, la paguen els lectors


Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures

L’ex-vice-president de la Generalitat i ex-president d’ERC, Josep Lluís Carod Rovira, i l’ex-conseller socialista Ernest Maragall volen incentivar el debat sobre com construir una alternativa política nacional i d’esquerres a Catalunya. Per això aquest dilluns a migdia protagonitzaran un debat amb el títol d’Esquerra i país al Col·legi de Periodistes, juntament amb l’eurodiputat d’ICV, Raül Romeva, i el filòsof Josep Ramoneda.

Un dels propòsits d’aquest acte és preparar el terreny perquè hi pugui haver una alternativa de govern a CiU des l’esquerra nacional després del 25-N, és a dir, durant el procés constituent del nou estat català.

Enmig d’una possible patacada electoral dels socialistes, atenent el resultat de les enquestes, un destacat ex-conseller socialista com Maragall i un destacat ex-vice-president del govern i ex-president d’ERC com és Carod Rovira coincideixen a dir que se senten orfes políticament i que no acaben de trobar el seu partit.

Maragall n’ha començat a impulsar un, la Nova Esquerra Catalana, que vol proposar ‘amb claredat un estat propi per a Catalunya’ i l’exercici del dret d’autodeterminació ‘en un període constituent immediat’

Carod ha dit aquesta setmana que ‘molts catalans independentistes d’esquerres encara no sabem qui votar’. Ha negat, però, que Maragall ‘l’hagi temptat’ amb un oferiment per incorporar-se al seu projecte polític. Però ha coincidit amb ell que cal ‘una opció política de l’esquerra nacional, que sigui alternativa de govern a Catalunya’.

L’ex-president d’Esquerra va dir ahir Catalunya Ràdio que per al 25-N començava a tenir presa la decisió de qui votar. No va dir quina opció política. Només un dia abans, l’ex-conseller Joan Manuel Tresserras li va demanar que ho fes per Esquerra.

Recomanem

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any