La PAHC ocupa un segon edifici per allotjar famílies desnonades

  • L'acció s'ha emmarcat en una mobilització de Sabadell Lluitant en la jornada de lluita del 31 d'octubre

VilaWeb
Redacció
01.11.2012 - 10:46

La premsa lliure no la paga el govern, la paguen els lectors


Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures

La coordinadora anticapitalista Sabadell Lluitant va manifestar-se ahir de forma unitària sota el lema ‘Contra l’agressió capitalista, organització popular i suport mutu’. La marxa va transcórrer els carrers del barri de Can Rull en forma de caçolada i va culminar amb una acció de la Plataforma d’Afectades per la Hipoteca de Sabadell que ha ocupat un edifici de 5 pisos amb la intenció d’allotjar-hi famílies afectades per la problemàtica. ‘En una ciutat en la que hi ha centenars de pisos buits propietat de bancs, caixes i especuladors, la PAH C no acceptarà que hi hagi famílies al carrer’ expresa el col·lectiu en el comunicat on reivindiquen l’ocupació.

El col·lectiu ha escollit aquest bloc de forma deliberada i investigant els antecedents de l’espai, aquesta vegada propietat d’una empresa inmobiliària i promocionada per Catalunya Caixa. Tal i com expliquen, ‘les dues persones que administren l’empresa propietària d’aquest bloc acumulen 18 empreses diferents relacionades amb l’especulació immobiliària’. El bloc, situat al carrer García Lorca, acollirà, de moment, dues famílies amb trajectòria dins el col·lectiu. Una d’elles és la del Youssef i la Hafida a la que l’Ajuntament no va oferir cap ‘sol·lució habitacional digna’. L’altra família ja fa mesos que es troba al carrer després d’haber pogut aconseguir la dació en pagament amb la lluita col·lectiva de la plataforma.

Sabadell Lluitant

La manifestació per la Jornada de lluita del 31 d’octubre convocada per la CGT  ha estat encapçalada per la coordinadora Sabadell Lluitant formada per deu col·lectius i entitats de la ciutat. La marxa va sortir de la Nova Creu Alta i va transcórrer fent soroll sota lemes com ‘gent sense cases, cases sense gent, no s’entén’ o ‘Convergència se’ns acaba la paciència’. La manifestació va acabar al barri de Can Rull on es va ocupar l’edifici. Aquesta acció respon a necessitats i reivindicacions de la PAHC però han estat tots els col·lectius de la coordinadora els que l’han realtizat i avalat.

L’administració no disposa de recursos però hi ha recursos disponibles

Ja abans de l’estiu, l’Ajuntament va declarar públicament no tenir a la seva disposició prou recursos per a solventar totes les necessitats existents i creixents en matèria d’habitatge de la ciutat de Sabadell. A més, així ho constata en ‘molts casos que des de la PAHC hem transferit a l’Ajuntament i aquest no ha pogut resoldre, com el de la família del Youssef’.

La PAHC detecta a diari molts casos d’extrema necessitat i ja fa prop de cinc mesos va decidir alliberar un bloc de tres pisos de Catalunya Caixa on hi viuen tres famílies que s’han trobat en una situació d’abandonament per part de les administracions i les entitats bancàries.

Aquesta vegada la situació no és molt diferent; ‘en una ciutat en la que encara queden blocs sencers buits, de bancs, caixes i especuladors la PAH de Sabadell no acceptarà que hi hagi famílies al carrer’.

Recomanem

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any