Duran diu per carta als militants: ‘La independència dins la UE és gairebé impossible’

  • 'No seré jo qui ho dirà, acabaria condemnat a la foguera pública'

VilaWeb
Redacció
31.10.2012 - 13:35

La premsa lliure no la paga el govern, la paguen els lectors


Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures

Josep Antoni Duran i Lleida ha fet tot un seguit de declaracions públiques que difereixen de la posició defensada fins ara per CiU segons la qual Catalunya podria ser independent dins de la Unió Europea. Segons El País, Duran va remetre una carta als militants d’Unió en l’últim consell nacional en què deia que és ‘gairebé impossible’ que Catalunya pugui ser independent dins de la UE. ‘No puc enganyar la gent. Si deixes de formar part d’un estat perds els drets i els deures’, diu Duran.

I tot i que diu que es podria demanar la reincorporació, ‘qualsevol estat dels vint-i-set podria vetar l’ingrés’. La carta la va llegir el secretari general d’Unió, Josep M. Pelegrí, en l’últim consell nacional. I deia: ‘No séré jo qui surti al carrer a explicar això i a llançar una galleda d’aigua freda sobre tantes i tantes persones que han recuperat la il·lusió. Sé que acabaria condemnat a la foguera pública i que des de la nostra pròpia casa ajudarien a encendre el foc’.

‘És tot molt complicat, massa complicat com per ser simplificat per part d’un partit polític’. I encara va afegir: ‘No som un grup de friquis. Som i volem continuar essent Unió Democràtica’.

Duran i Lleida ha insistit aquests últims dies que la seva opció preferida és l’estat confederal, i ha posat d’exemple l’estat de Baviera a Alemanya per a Catalunya.

Recomanem

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any