El PP assumeix la línia d’Aznar contra el procés català

  • Diu que CiU portarà Catalunya a una 'ruptura interna' si opta per la independència

VilaWeb
Redacció
29.10.2012 - 14:11

La premsa lliure no la paga el govern, la paguen els lectors


Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures

La secretària general del PP, María Dolores de Cospedal, ha afirmat que no hi ha ‘cap diferència’ entre el discurs del seu partit i el que va fer dijous l’ex-president del govern espanyol, José María Aznar, i ha apuntat que CiU proposa ‘una fractura dins de Catalunya com a pas previ a posar a Catalunya en una situació que no saben on els porta’.

Segons ha assegurat, el discurs d’Aznar no va parlar en cap moment de ‘centralitzar’ l’estat, però la interpretació dels mitjans va provocar respostes com la de la presidenta del PP a Catalunya, Alícia Sánchez Camacho, que l’endemà va afirmar que ella no apostava per aquest model.

Aznar va tornar a carregar amb duresa contra la ‘deslleialtat, el xantatge i les amenaces’ del president de la Generalitat, Artur Mas, amb la idea de ‘trencar l’acord democràtic per cercar la secessió i el conflicte’. Aznar va dir que ‘potser ha arribat el moment de fer una reforma del model que permeti un estat més ordenat, més eficient, més just i que asseguri els principis de l’Espanya constitucional’.

‘Per als qui juguen irresponsablement amb les coses importants, que Espanya tan sols podrà trencar-se si Catalunya sofreix abans la seva pròpia ruptura com a societat, com a cultura i com a tradició. Catalunya no podrà romandre unida si no continua essent espanyola. Qui pensi que tan sols hi ha en joc la unitat d’Espanya s’equivoca. Abans d’aquesta, hi ha en joc la integritat de Catalunya’, va dir Aznar, en un acte de la FAES juntament amb el president del govern espanyol, Mariano Rajoy.

 

Més informació: Aznar amenaça: ‘Hi ha en joc la integritat de Catalunya’

Aznar amenaça Mas amb conseqüències penals

Recomanem

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any