Duran condiciona la consulta a una majoria absoluta de CiU

  • Creu que s'ha de fer encara que no tingui valor jurídic, 'per saber què pensen els catalans'

VilaWeb
Redacció
29.10.2012 - 11:43

La premsa lliure no la paga el govern, la paguen els lectors


Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures

El secretari general de CiU, Josep Antoni Duran i Lleida, ha condicionat una consulta sobiranista al fet que la federació obtingui la majoria absoluta a les eleccions del 25 de novembre. ‘Si no tenim una majoria àmplia no podrem portar a terme els nostres objectius, com ara la consulta’, ha dit en una entrevista a Catalunya Ràdio, en què ha retret al govern espanyol que posi la constitució per davant de la voluntat dels ciutadans.

‘La democràcia passa per consultar, escoltar, perquè la gent pugui decidir el seu futur. Segurament no tindria valor jurídic però sabrem què pensen els catalans’.

Sobre la convocatòria d’un referèndum, el programa de CiU diu: ‘El proper govern de la Generalitat impulsarà una consulta la propera legislatura per tal que el poble de Catalunya pugui determinar lliurement i democràticament el seu futur col·lectiu. Aquesta consulta es farà d’acord amb la legalitat que s’esdevingui i amb tota la legitimitat democràtica.’ Duran ha dit que CiU vol fer la consulta en el termini de quatre anys i que només seria possible si el partit aconseguia com a mínim 68 escons.

També ha comparat el programa de CiU amb el del PSC, que preveu una reforma de la constitució i una consulta sobre el dret de decidir. Per Duran, es tracta d’una proposta fictícia, perquè no té el suport del PSOE. ‘El PSC té un gran problema, i és que depèn del PSOE, que és qui els ha d’autoritzar’.

Informació relacionada:

CiU també proposa la cooficialitat del castellà en un estat català

Recomanem

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any