Nova York es prepara per ‘la tempesta perfecta’

  • L'arribada de l'huracà Sandy ha obligat a suspendre tot el transport públic de la ciutat, a tancar les escoles i a evacuar prop de 400.000 novaiorquesos

VilaWeb
VilaWeb
Redacció
29.10.2012 - 06:00

La premsa lliure no la paga el govern, la paguen els lectors


Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures

Nova York es lleva avui com una ciutat fantasma. Les autoritats de Nova York van ordenar ahir l’evacuació de 375.000 persones de les zones més pròximes al nivell del mar per l’arribada aquest dilluns de l’huracà Sandy. Tots els serveis de transport públic s’han suspès i el batlle ha demanat a tots els novaiorquesos que no siguin evacuats que no surtin de casa. L’huracà podria ser la major tempesta que ha afectat mai els Estats Units quan entri a terra aquesta nit, amb vents forts i inundacions molt perilloses a la costa est dels Estats Units, perquè coincidirà amb una bossa d’aire fred. Ho explica en aquest vídeo el batlle de Nova York, Michael Bloomberg. Alguns experts i mitjans nord-americans ja han batejat el fenomen com ‘la tempesta perfecta’ o ‘Frankeenstorm’, fent un joc de paraules entre ‘Frankenstein’ i ‘storm’ (tesmpesta).

Es creu que el Sandy podria tenir un ‘impacte brutal’ en ciutats com Boston, Washington, Baltimore i Filadèlfia, a més de Nova York, segons informa Reuters. Aquest huracà ja ha causat cinquanta morts al Carib i es cacula que serà actiu fins dimecres, pel cap baix.

El pas del Sandy pel Carib ha deixat una seixantena de morts, la majoria dels quals a Haití, on han perdut la vida mig centenar de persones. El segon país més afectat per l’huracà és Cuba, on hi ha hagut onze morts.



Premsa nord-americana:

New York Times

The Washington Post

Boston Globe

CNN

Recomanem

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any