El PSC propugna el canvi de la constitució al programa electoral

  • Ho ha aprovat avui · Considera que és l'única via per a exercir el dret de decidir

VilaWeb
Redacció
28.10.2012 - 13:21

La premsa lliure no la paga el govern, la paguen els lectors


Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures

El candidat del PSC i secretari general del partit, Pere Navarro, ha postulat el federalisme que plantegen els socialistes catalans com ‘l’única via per esquivar la recentralització del PP i la profecia temerària de Mas’. Navarro ho ha assegurat aquest diumenge durant el discurs que ha pronunciat després que el Consell Nacional hagi aprovat per majoria absoluta -un vot en contra i quatre abstencions- el programa electoral del PSC, que inclou canviar la constitució per poder exercir el dret de decidir. El secretari general del PSC, que ha evitat en tot momenty l’expressió ‘dret de decidir’, ha defensat també una sortida de la crisi ‘amb tothom a bord’ en l’eix nacional i ha criticat les polítiques d’austeritat de Mas i ha assegurat que el PSC ‘no retallarà més en sanitat i educació’ (discurs sencer en pdf).

Navarro, com ja va fer aquesta setmana passada, s’ha apuntat al discurs de la por: ha assegurat que una Catalunya independent seria un país amb ‘dificultats econòmiques molt importants, altament endeutat i amb un prestigi econòmic i financer per construir’, i que probablement hauria de ser intervingut com Espanya, tot i que sense el mateix marge de maniobra.

Pel que fa a les polítiques socials, ha defensat un full de ruta que impulsi el creixement econòmic per crear ocupació i protegir les famílies davant de les polítiques de CiU i davant de les últimes dades ‘dramàtiques’ de l’atur publicades divendres, que en els últims dos anys ha crescut un 4% malgrat que el Govern va prometre reduir la taxa a la meitat, ha criticat.

Ha apuntat que el PSC impulsarà propostes com ajudes per al lloguer, xarxes d’habitatge social i endarrerirà de manera pactada els desnonaments, així com ponderarà les ajudes socials en funció del nombre de fills menors i garantirà que els menors obtinguin com a mínim un àpat cada dia i l’accés a llibres i material escolar bàsic. Amb tot, no ha especificat com ho faria.

Recomanem

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any