El Financial Times viatja a Arenys per explicar l’independentisme

  • Publica un article titulat 'The town that started Catalan deluge' ('El poble que va començar el diluvi català')

VilaWeb
Redacció
27.10.2012 - 19:07

La premsa lliure no la paga el govern, la paguen els lectors


Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures

El diari anglès Financial Times continua molt interessat en el procés cap a la independència que ha començat Catalunya. Si dimecres el director d’Afers Internacionals del diari David Gardner va defensar la legitimitat de fer un referèndum a Catalunya, ara el corresponsal del diari Julius Purcell ha anat fins Arenys de Munt, ‘on hi hagué fa tres anys ‘la primera consulta informal’, per explicar l’auge del sobiranisme. Purcell explica en aquest article que la riera d’Arenys és plena d’estelades i parla amb el batlle de la ciutat, Josep Manuel Ximenis. ‘Vam ser l’espurna de tor plegat’, diu Ximenis en declaracions al diari.

L’article, titulat ‘The town that started Catalan deluge’ (‘El poble que començar el diluvi català’), recorda que la consulta d’Arenys es va acabar fent a cinc-centes poblacions més en els dos anys successius i que el sentiment independentista va prendre la seva màxima expressió en la manifestació de la Diada. Purcell també remarca que es van mobilitzar uns seixanta mil voluntaris i que aquest passat mes de març tot el moviment es va aplegar ‘sota el paraigües de l’Assemblea Nacional Catalana’.

Més informació. Recull d’articles publicats a la premsa internacional d’ençà de l’Onze de setembre: L’impacte del procés català en la premsa internacional, titular a titular

Recomanem

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any