La majoria de la petita i mitjana empresa, a favor de la independència

  • Segons una enquesta de Pimec, el 81,5% de les 2.200 empreses que en formen part veu econòmicament viable un estat propi · I un 66,8% són partidaris de la independència

VilaWeb
Redacció
25.10.2012 - 15:10

La premsa lliure no la paga el govern, la paguen els lectors


Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures

El 66,8% dels empresaris de la patronal de la petita i mitjana empresa són partidaris de la independència de Catalunya, segons una enquesta (pdf) de Pimec presentada avui. Les dades apunten que un 21,1% d’aquest empresaris volen un estat federal, mentre que només un 12,1% prefereixen continuar com a comunitat autònoma dins l’estat espanyol.

De l’estudi també es desprèn que un 81,5% de les 2.200 empreses que en formen part pensa que una Catalunya independent seria econòmicament viable i un 82,4% es mostra a favor de l’aprovació per part del parlament de la proposta de promoure una consulta sobre l’autodeterminació.

El president de Pimec, Josep González, ha destacat la ‘contundència’ dels resultats de l’enquesta i que l’objectiu era conèixer el parer dels empresaris.

A la pregunta de si els pregunta que en el futur hi pugui haver un boicot als productes catalans per part del mercat espanyol, a un 44,3% els preocupa poc, a un 16,9% no els preocupa gens, a un 25,1%, força, i a un 13,7%, molt.

Informació relacionada:

Un 53% dels empresaris de la Cecot, a favor d’un nou estat català

Què diuen els empresaris sobre la independència?

Recomanem

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any