Filiberto Tortosa abandona la presidència de la Mancomunitat

VilaWeb
Redacció
24.10.2012 - 16:49

La premsa lliure no la paga el govern, la paguen els lectors


Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures

El fins ara president de la Mancomunitat de Municipis de la Vall d’Albaida, Filiberto Tortosa, ha anunciat aquesta vesprada de dimecres la dimissió del càrrec comarcal. El substituirà el batle de Benigànim, Juan A. Puchades, també del PP, a partir del proper plenari; i mentrestant ocuparà el càrrec la vice-presidenta de la Mancomunitat Rosalina Vidal, batlessa d’Alfarrasí. La substitució es va decidir en una reunió del PP comarcal, però ara s’obre un temps d’inestabilitat atés que la presència de Tortosa a la Mancomunitat depén de l’Ajuntament d’Ontinyent, que pot decidir destituir-lo de representant i nomenar-ne un altre d’un partit diferent.

L’Ajuntament d’Ontinyent va designar Filiberto Tortosa representant a la Mancomunitat per continuar la ‘tradició’ de nomenar-ne de tots els partits amb representació en el consistori. Això afavoria que la presidència anara a parar a mans del PP, per això li posaven una mena de condicions entre les quals hi havia que detentara el càrrec de president, i la publicació immediata dels nous estatuts de la Mancomunitat. A més, ‘exigia’ que es respectara el Pla de Minimització, que s’iniciara la construcció d’una planta de tractament de residus excloent l’abocador, i que el rebut del fem continuara cobrant-lo directament la Mancomunitat.

Tot açò queda ara en l’aire. El Consorci de Residus s’ha ampliat a la Vall d’Albaida, de manera que el Pla de Minimització ha quedat en no-res i la planta de construcció continua sense iniciar-se. Ara Tortosa abandona la presidència, la qual cosa fa pensar que puga ser substituït per algun altre regidor ontinyentí, que en cas de ser d’un altre partit podria fer modificar la correlació de forces a la Mancomunitat, sobretot si altres municipis també canvien representants, com podria ser el cas de l’Olleria o del Palomar.

La dimissió arriba en un moment molt delicat per a la Mancomunitat. No només per la qüestió del tractament del fem, la gestió de la qual li han criticat molt des del PSOE, sinó també pels anuncis del govern espanyol d’eliminar aquestes entitats supramunicipals.
A nivell de partit, la decisió coincideix amb la maniobra del PP ontinyentí de cessar l’ex-alcaldessa del càrrec de portaveu del grup municipal, una funció que ara detentarà Filiberto Tortosa.

Recomanem

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any