La triple estrena de Toni Sala

  • Sis mesos després de la publicació a Núvol d’ 'El cotxe', el primer e-single de la literatura catalana, Toni Sala ha recollit ara en un volum breu però contundent aquesta mateixa narració juntament amb la nouvelle 'Provisionalitat'. La novetat ve acompanyada pel magnífic volum d’assaigs, 'Notes sobre literatura', on Sala fa una lectura incisiva de la literatura catalana del segle XX. Bernat Puigtobella ha conversat amb ell

VilaWeb
Redacció
25.10.2012 - 06:00

La premsa lliure no la paga el govern, la paguen els lectors


Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures

Sala fa una triple estrena. Amb aquests dos llibres, publicats a Empúries, Toni Sala estrena editorial, s’estrena com a assaigista, i s’estrena també en el gènere de la nouvelle. I se’n surt amb nota. 

Si El cotxe era un relat amb molts exteriors, Provisionalitat està situat en un paisatge interior i claustrofòbic, l’hospital Josep Trueta de Girona, que és descrita com una ciutat del dolor, un espai extramurs i atemporal com el cementiri. Avantsala de la mort, l’hospital és el lloc ideal per reescriure el llibre de Job. Toni Sala fa una autoindagació moral en els límits de la culpa, que sovint fa pensar en la millor tradició jueva americana de Saul Bellow i Philip Roth.

Llegiu l’article complet, aquí.

Recomanem

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any