El ‘rapper’ mallorquí Valtònyc declara al jutge per la lletra d’una cançó

  • Va ser detingut i deixat en llibertat amb càrrecs a l'agost per la denúncia del president de Círculo Balear

VilaWeb
Redacció
24.10.2012 - 10:43

La premsa lliure no la paga el govern, la paguen els lectors


Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures

El ‘rapper’ mallorquí Josep Miquel Arenas, més conegut com a Valtònyc, declara aquest matí al jutjat d’instrucció número 1 de Palma com a encausat, després de la denúncia presentada pel president de la Fundación Círculo Balear, Jorge Campos, per la lletra d’una cançó. El ‘rapper’, sobre qui pesen els presumptes delictes d’injúries a la corona i incitació a la violència, emmarca la denúncia del president del grup d’extrema dreta en la ‘campanya xenòfoba contra el que ells anomenen catalanisme’.

Valtònyc fou detingut el passat 22 d’agost i al cap d’unes hores, després d’acollir-se al dret de no declarar, va quedar en llibertat amb càrrecs. Des d’aleshores ha rebut el suport de gent i organitzacions, entre les quals Endavant-OSAN, que denuncia la repressió policíaca i judicial a Valtònyc i insisteix que les lletres de les seves cançons formen part ‘del dret bàsic de la llibertat d’expressió’. Per la seva banda, el cantant diu que aquesta denúncia no fa sinó donar-li ‘més veu, més raó i més descàrregues’.

Valtònyc és un cantant de rap conegut per les seves lletres compromeses. Aquest estiu havia patit una dura campanya de criminalització vehiculada pel Círculo Balear i el diari El Mundo.

Informació relacionada:
Valtònyc respon a la detenció amb un ‘rap’

Les tradicions mallorquines, a ritme de hip-hop. ‘Rap rural’ és el primer disc de Swing i Valtònyc

Recomanem

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any