Un 62% votaria sí a una Catalunya independent dins de la UE

  • Així ho indica el sondatge que ha fet públic avui RAC1

VilaWeb
Redacció
24.10.2012 - 08:43

La premsa lliure no la paga el govern, la paguen els lectors


Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures

El sí a la independència guanyaria amb un 53% dels vots, si avui es fes un referèndum a Catalunya. El no obtindria un 39,4% de vots; hi hauria un 5,9% d’indecisos i un 1,7% votaria en blanc, amb una participació del 70%. Són dades del sondatge (pdf) de RAC1 encarregat a l’empresa Feedback. Ara, si en el referèndum es preguntés sobre la independència de Catalunya, tenint garantida la continuïtat del nou estat dins de la UE, el sí es dispararia fins al 62% de vots afirmatius.

Si quan es fa el referèndum Catalunya té garantit que serà membre de la Unió, el sí a la independència pujaria fins a un 61′9% de vots; i el no cauria fins al 31′4%. Amb aquesta garantia, dirien que sí a l’estat propi els catalans de totes les edats. Ho farien la majoria de votants de CiU, Esquerra i Iniciativa, i fins i tot els del PSC estarien dividits a parts iguals entre el sí i el no.

El sondatge també pregunta sobre el sentit del vot si es fes un referèndum sabent que Catalunya quedaria fora de la Unió Europea: el sí baixaria fins al 44,7%, i el no el superaria amb un 46,8%. En aquest cas, els més grans de 65 anys i els que en tenen entre 45 i 55 anys es decantarien pel no; i també creixeria el vot negatiu entre els votants de CiU i arribarien a ser majoria entre els d’Iniciativa.

El sondatge es va fer entre el 15 i el 19 d’octubre amb una mostra de 900 enquestats, i amb un marge d’error del 3%.

Informació relacionada: CiU voreja la majoria absoluta, segons un sondatge de RAC1

Recomanem

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any