Wert reitera que vol espanyolitzar els alumnes perquè ‘sentin el mateix orgull de sentir-se catalans i espanyols’

  • Va provocar una gran polèmica fa dues setmanes quan ho va declarar

VilaWeb
Redacció
23.10.2012 - 18:35

La premsa lliure no la paga el govern, la paguen els lectors


Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures

El ministre d’Educació espanyol, José Ignacio Wert, ha reiterat al senat espanyol que vol espanyolitzar els alumnes perquè ‘sentin el mateix orgull de sentir-se catalans i espanyols’. Diu que ‘no s’ha plantejat’ tocar la immersió però la seva ‘obligació’ és garantir la possibilitat d’escolaritzar en castellà. Ha estat una resposta al portaveu d’Entesa, Joan Sabaté, que havia presentat una pregunta a Wert per demanar-li com s’ho farà per espanyolitzar els alumnes catalans.

Ja fa dues setmanes que va desfermar una gran polèmica, quan va culpar l’educació catalana de fer créixer l’independentisme i va revelar: ‘El nostre interès és d’espanyolitzar els alumnes catalans.’

Wert va dir fa dues setmanes que l’interès de l’executiu espanyol era ‘d’espanyolitzar els alumnes catalans perquè se sentissin tan orgullosos de ser catalans com espanyols i tinguessin una vivència equilibrada de totes dues identitats, perquè totes dues s’enriqueixen i enforteixen’. D’aquesta manera va respondre una pregunta del diputat del PSC al congrés, Francesc Vallès, sobre les declaracions (vídeo) de Wert mateix, en què relacionava l’augment de l’independentisme amb el sistema educatiu català.

Les declaracions del ministre Wert van saltar a la premsa internacional. El Financial Times va publicar un article avisant de la tensió creixent entre Catalunya i Espanya per causa de les polèmiques declaracions del ministre.

El diari assenyalava que les paraules de Wert arribaven en un context pre-electoral a Catalunya i en ple auge de l’independentisme. De fet, recollia les dades del CEO, segons les quals el 74% dels catalans eren favorables a un referèndum sobre la independència. Finalment recordava que l’any 2009 el govern espanyol havia aprovat ‘una llei per a protegir el català a l’escola’.

 

Informació relacionada:

Wert veu ‘problemes mentals’ en les crítiques a les seves declaracions

Wert es destapa i rep crítiques de la comunitat educativa

Wert: ‘El nostre interès és d’espanyolitzar els alumnes catalans’

Un acudit del 1937 ja caricaturitzava l’intent de l’estat d’espanyolitzar Catalunya

Wert relaciona l’augment de l’independentisme amb l’educació catalana

La Plataforma per la Llengua considera ‘impròpies’ d’un ministre les paraules de Wert

El govern espanyol vol pagar a col·legis privats de Catalunya i de les Illes perquè hi ensenyin en castellà, segons El Mundo

Recomanem

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any