Montoro escandalitza: ‘És el pressupost més social de la història de la democràcia’

  • L'oposició considera que Montoro insulta la intel·ligència dels diputats i dels ciutadans · El ministre espanyol acusa Mas d'aixecar 'banderes polítiques perquè no sap lluitar contra la crisi'

VilaWeb
Redacció
23.10.2012 - 16:56

La premsa lliure no la paga el govern, la paguen els lectors


Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures

El ministre d’Hisenda i Administracions Públiques espanyol, Cristóbal Montoro, ha defensat avui al congrés el pressupost del 2013 del govern espanyol en el debat de les esmenes a la totalitat. I ho ha fet sense estalviar-se el to sorneguer que sovint l’ha caracteritzat. Montoro ha dit, sobre el pressupost que inclou retallades socials importants: ‘Són els pressupostos més socials de la història de la democràcia’. Aquesta frase, i d’altres, han escandalitzat l’oposició, que considera que Montoro insulta la intel·ligència dels diputats i dels ciutadans.

Montoro diu que aquest pressupost anuncia el final de la recessió i ‘són els comptes més socials de la història de la democràcia perquè dediquen 63 euros de cada 100 a la despesa social’. ‘És el pressupost d’un país en crisi, un pressupost orientat a combatre la crisi’, ha dit Montoro.

Dèficit del 3,9%

Montoro ha assegurat que el dèficit de l’administració central es va situar al 3,9% al setembre en termes de comptabilitat -que no té en compte les transferències a altres administracions-. L’objectiu de dèficit per a l’administració central al 2012 és del 4,5%, i el de les comunitats autònomes l’1,5%. Segons Montoro, l’estat espanyol està ‘molt a prop d’assolir l’objectiu de dèficit programat per al conjunt del 2012’ i ‘si a això hi afegim l’estricte compliment de les comunitats autònomes’ es farà efectiu el compliment.

Acusa Mas d’aixecar ‘banderes polítiques perquè no sap lluitar contra la crisi’

A més, Montoro ha acusat sense citar-lo el president de la Generalitat, Artur Mas, d’aixecar ‘banderes polítiques perquè no sap lluitar contra la crisi econòmica’. Al seu discurs, Montoro ha afirmat que en un context com l’actual cal ‘lleialtat institucional i unitat’, i ‘no té cap sentit crear inestabilitat política per disfressar la realitat’. Segons Montoro, fer ara debats sobiranistes és contraproduent perquè l’únic objectiu que han de tenir els representants polítics i les adminitracions és la sortida de la crisi.

Recomanem

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any