Mesurant el suport electoral a Obama a través de les xarxes wi-fi

  • Un estudi investiga el suport al candidat demòcrata a partir del nom que els usuaris posen a les seves xarxes sense fils

VilaWeb
Redacció
24.10.2012 - 06:00

La premsa lliure no la paga el govern, la paguen els lectors


Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures

Les eleccions nord-americanes són, sens dubte, les més escrutades del planeta. Tots els aspectes hi són esbrinats amb tot el detall, com demostren clarament els desenvolupadors de l’aplicació OpenSignal. Estudiaran el nom que tenen les xarxes wi-fi de tot el món a la recerca d’indicadors relacionats amb les presidencials dels EUA.

A través de les dades aplegades pels usuaris d’OpenSignal, una aplicació per a Android que detecta xarxes wi-fi al voltant nostre, s’ha pogut crear ara un mapa on apareixen totes les xarxes que, al nom, fan referència al candidat a la reelecció demòcrata, Barack Obama, en to positiu, neutre o negatiu.

Els primers resultats indiquen que als EUA, els noms posats a xarxes wi-fi favorables al demòcrata Barack Obama superen lleugerament els negatius. També hi ha dades de fora del país: a casa nostra, per exemple, en les poques referències que hi ha Obama s’imposa amb claredat.

Recomanem

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any