Ús de cookies

Aquest web utilitza 'galetes' per millorar l'experiència de navegació. Si continueu navegant entenem que les accepteu. Més informació


Notícies

Dilluns  22.10.2012  13:33

Josep V. Frechina presenta el seu llibre 'La cançó en valencià'

Fa un extensíssim repàs de la música en català feta al País Valencià

Men?ame
 

Josep Vicent Frechina és, a més de professor de física, escriptor, periodista, i un dels crítics més reconeguts del nostre país. L'any passat va publicar 'La cançó en valencià. Dels repertoris tradicionals als gèneres moderns', una extensa tasca enciclopèdica a la qual ha dedicat els últims vint anys. En aquest llibre Frechina, autor del bloc de +VilaWeb 'La caseta del plater', repassa la música pròpia del País Valencià, de Raimon i de l'Ovidi a Obrint Pas i Arthur Caravan.

Dijous 25 d'octubre, l'autor presentarà el llibre, publicat per l'Acadèmia Valenciana de la Llengua, al Conservatori de música d'Ontinyent, a les vuit i mitja de la vesprada, acompanyat del músic i cantant Jesús Barranco, en un acte organitzat per l'Institut d'Estudis de la Vall d'Albaida.

En aquesta entrevista de VilaWeb TV Frechina va parlar de la motivació del llibre, de la situació actual de la música valenciana, que es troba en un moment excepcional, del paper d'internet, i de la necessitat dels grups de 'sortir de la trinxera'. Segons Frechina, cal que els grups tinguen el seu públic natural (segons l'estil), trencar la inèrcia de refugiar-se en aquesta mena de trinxera i deixar estar 'la via victimista' per tal d'aprofitar el moment d'efervescència actual.