Ús de cookies

Aquest web utilitza 'galetes' per millorar l'experiència de navegació. Si continueu navegant entenem que les accepteu. Més informació


Notícies

Dilluns  22.10.2012  10:28

Pirates de Catalunya recull més de 9.000 avals i es presentarà a les eleccions

Men?ame
 

Pirates de Catalunya ha recollit més de 9.000 avals i, per tant, es podrà presentar a les eleccions al Parlament de Catalunya del 25 de novembre. Avui és l'últim dia per poder entregar les signatures a la Junta Electoral, que n'exigeix 5.400 i escaig. La formació lliurarà aquest migdia els avals a les quatre circumscripcions.  

Un cop aconseguits els avals, el partit és ara en procés de configurar el programa electoral, i ho farà 'de manera col·laborativa i participativa entre els afiliats, a través de la xarxa', explica.

Aquests avals es necessiten perquè no hi ha una llei electoral catalana; per això la Junta Electoral considera que s'ha d'aplicar la LOREG espanyola, que inclou el requisit (pdf) dels avals. Tanmateix, en les eleccions a Euskadi i Galícia d'ahir, el requisit no es va pas exigir. A més, la Generalitat de Catalunya no va anunciar que calien els avals fins el dia 10 d'octubre, quan ja havien passat set dies dels dinou hàbils per a presentar-los.

Notícies relacionades:

La CUP, a les eleccions: recull 27.111 avals

UPyD anuncia que es presentarà a les eleccions catalanes i competirà amb Ciutadans