Mas aguanta Évole a ‘Salvados’

  • El programa de la Sexta bat rècord d'audiència i s'acosta als tres milions d'espectadors · L'entrevista té un ampli ressò a Twitter i Facebook

VilaWeb
Redacció
22.10.2012 - 06:00

La premsa lliure no la paga el govern, la paguen els lectors


Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures

El president de la Generalitat Artur Mas fou entrevistat ahir per Jordi Évole a ‘Salvados’ (vídeos). Mas va aguantar el qüestionari d’Évole sense afluixar i defensant la seva política. En el to informal propi del programa Mas fou interrogat no únicament sobre el procés d’independència, sinó també sobre la corrupció (amb una referència explícita a Millet i el paper de CiU en l’afer), sobre les retallades o sobre la relació amb Rajoy.

Mas va dir que, el referèndum, el convocaria ‘quan convingués’ i que ‘seria absurd’ que la Catalunya independent tingués un exèrcit. En aquest sentit va recordar el concepte d’interdependència i va advocar per una cessió important de sobirania a Europa. També va dir que en la Catalunya independent continuaria havent-hi retallades i peatges i va defensar clarament l’austeritat. 

Catalunya té més projecte que Espanya

En un altre moment de l’entrevista el president de la Generalitat va dir que avui ‘Catalunya tenia més projecte que no pas Espanya’. Va esmentar el procés d’autodeterminació que s’ha obert i que hauria de culminar en la formació d’un nou estat català dins la UE, si la gent ho volia. Consegüentment, va demanar al president espanyol, Mariano Rajoy, que permetés la convocatòria d’un referèndum, si no ‘es provoca més frustració no deixant que la gent decideixi sobre el seu futur’. Va parlar de la il·lusió desvetllada entre els catalans, que compensa els patiments derivats de la crisi.

Rècord d’audiència

El programa va batre ahir el seu propi rècord d’audiències. Gairebé tres milions d’espectadors a tot l’estat espanyol van mirar l’entrevista d’Évole a Artur Mas, que va obtenir un 13,7% de quota de pantalla (2.894.000). Se situa, així, en el ‘Salvados’ més vist fins ara. A Catalunya, ho van seguir 831.000 espectadors, xifra que representa un 23,7% de quota de pantalla.

L’entrevista també va tenir molt de ressò a les xarxes socials, com a Twitter, on els comentaris s’aplegaven en l’etiqueta #elviajedeMas.

Vídeos del programa:

 

‘No parlem de divorci, parlem d’emancipació’


‘Farem el referèndum en els pròxims quatre anys’

Mas i Évole comenten les portades dels diaris del 12 d’octubre

‘Amb el pacte fiscal no hauria avançat les eleccions’

‘Si he començat aquest procés no és perquè el poder financer m’ho demani’

‘La pregunta serà: Vol que Catalunya sigui un nou estat de la UE?’

‘La independència clàssica ja no existeix’

Recomanem

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any