Ús de cookies

Aquest web utilitza 'galetes' per millorar l'experiència de navegació. Si continueu navegant entenem que les accepteu. Més informació


Notícies

Diumenge  21.10.2012  22:52

Els partits catalans llegeixen les eleccions segons els seus interessos

Cada partit en destaca allò que li interessa

Men?ame
 

Els partits polítics catalans han reaccionat a les eleccions basques i gallegues remarcant-ne els aspectes que més els han interessat. Per exemple, pel PP català els gallecs 'han votat contra l'independentisme'; per CiU, les eleccions basques demostren que la 'uniformitat que vol Espanya no existeix'; pels socialistes, els fets d'Euskadi i de Galícia 'tenen explicacions concretes que no es poden aplicar a Catalunya'.

En opinió de Lluís Corominas, de Convergència i Unió, la victòria del PNB reforça el nacionalisme i deixa sense efecte 'la imatge d'uniformitat d'Espanya que alguns volen dibuixar'.

El portaveu del PSC, Lluís Collboni, ha explicat els mals resultats dels socialistes a Galícia i a Euskadi atribuint-los a factors molt concrets: a Galícia, a l'abstenció; a Euskadi, al retorn de Bildu a les institucions. Per tant, no hi ha raó perquè a Catalunya els socialistes hagin de fer el mateix camí.

També ha parlat el representant del PP, Enric Millo, que s'ha alegrat del bon resultat del PP a Galícia, perquè els gallecs han optat per un 'govern seriós i contra l'independentisme'. I en relació amb el País Basc no creu que es puguin comparar el PNB i CiU perquè el PNB no ha optat clarament per la independència.

Des d'ERC Marta Rovira ha recalcat el bon resultat d'EH Bildu i ha rebaixat la importància de la divisió dels nacionalistes d'esquerra gallecs, que entre tots dos han obtingut el millor resultat electoral de la seva història.

La irrupció d'Anova a Galícia és un dels detalls que Dolors Camats, d'ICV, ha subratllat. Segons Camats, les esquerres no supeditades a un projecte estatal han crescut tant a Galícia com a Euskadi.

Alfons López Tena, de Solidaritat, troba que la democràcia ha obert la porta a la llibertat d'Euskadi, igual que passarà en les pròximes eleccions catalanes, i ha celebrat els bons resultats d'EH Bildu i Anova.

Per Albert Rivera, de Ciutadans, el constitucionalisme 'immobilista que no vol la reforma' ha fracassat al País Basc per culpa del PP i del PSOE.