El PP aguanta a Galícia

  • Feijóo amplia la majoria absoluta a 41 escon · Els socialistes s'enfonsen i treuen 18 diputats · L'Alternativa de Beiras sorprèn amb 9 escons i supera el BNG, amb 7

VilaWeb
Redacció
21.10.2012 - 20:29

La premsa lliure no la paga el govern, la paguen els lectors


Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures

Malgrat el desgast del PP, per la gestió de Mariano Rajoy al govern espanyol, l’actual president gallec, el popular Alberto Núñez Feijóo, ha ampliat la majoria absoluta amb comoditat: el seu partit ha obtingut 41 diputat. La raó principal d’aquesta gran majoria és l’enfonsada electoral dels socialistes: el PSdG ha passat de 25 diputats a 18.

Núñez Feijóo ha dit que el seu objectiu seria sortir de la crisi i ha interpretat l’àmplia victòria del seu partit com un gest de ‘confiança’ al govern de Mariano Rajoy.  Per la seva banda, el cap dels socialistes gallecs, Pachi Vázquez, ha assumit la derrota després d’haver perdut set diputats, i ha admès que calia obrir una ‘profunda reflexió’ dins el partit.

El nacionalisme gallec ha guanyat pes electoral, però amb el vot dividit entre l’Alternativa de Xosé Manuel Beiras, que ha entrat al parlament amb 9 diputats, i el BNG, que s’ha desinflat i n’ha obtinguts solament 7.


Informació relacionada:

Beiras: ‘Si es pensen que serem més mansos que les vaques s’equivoquen’

BNG i Anova junts no haurien impedit la majoria absoluta del PP

Recomanem

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any