Bosch no veu ‘cap barbaritat’ a amagar el nom del català

  • El govern de Bauzá va anomenar dijous al BOIB el català 'llengua cooficial distinta del castellà'

VilaWeb
VilaWeb
Redacció
20.10.2012 - 14:08

La premsa lliure no la paga el govern, la paguen els lectors


Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures

El conseller d’Educació i Cultura balear, Rafel Bosch, ha justificat que dijous, al Butlletí Oficial de les Illes Balears (BOIB), s’anomenés el català ‘llengua cooficial distinta del castellà’, en una resolució de la convocatòria de subvencions a la indústria cinematogràfica feta en català. Es tractava, diu, d’una convocatòria d’ajuts del govern espanyol destinada a comunitats amb dues llengües oficials, transcrita textualment. Per Bosch, no era un error ni s’hi deia ‘cap barbaritat’.

‘L’objecte d’aquesta resolució és convocar subvencions per a la producció, distribució i promoció de la indústria cinematogràfica i audiovisual de les Illes Balears en la llengua cooficial distinta del castellà’, diu el text del butlletí.

Només un dia abans de la publicació d’aquest butlletí, el conseller d’Educació, Rafel Bosch, declarava a Intereconomía que tenia intenció de suprimir la immersió lingüística a les Illes Balears derogant el decret de mínims (vídeo de l’entrevista).

El mes de juny passat el govern de l’Aragó, en mans del PP, ja va aplicar l’estratègia d’amagar el nom de la llengua, anomenant el català ‘llengua aragonesa de l’àrea oriental d’Aragó’. Aquest nom constava en l’esborrany de la nova llei de llengües de l’Aragó, que desprotegeix tant el català com l’aragonès.

Notícia relacionada:

El govern de Bauzá anomena el català ‘llengua cooficial distinta del castellà’

Recomanem

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any