Ús de cookies

Aquest web utilitza 'galetes' per millorar l'experiència de navegació. Si continueu navegant entenem que les accepteu. Més informació


Notícies

Dissabte  20.10.2012  11:22

Un informe publicat pel BCE indica que les agències de qualificació afavoreixen els bancs que més les contracten

L'estudi analitza l'activitat de Moody’s, S&P i Fitch als EUA i Europa

Men?ame
 

Un informe publicat pel Banc Central Europeu (BCE) sobre les tres principals agències de qualificació, Moody’s, Standard & Poor’s i Fitch, indica que afavoreixen sistemàticament els bancs que més les contracten per a uns altres negocis. A 'Bank ratings: what determines their quality?', els autors han revisat 38.753 qualificacions de bancs dels EUA i Europa des del 1990 fins el 2011 i creuen que 'hi ha conflictes d'interessos entre els bancs i les agències, que sembla que alterarien el procés de qualificació'.

L'estudi és signat pel professor d'economia i finances de la Universitat de Ginebra, Harald Hau; el supervisor financer britànic i de la Junta Europea de Riscs Sistèmics, Sam Langield, i l'economista del Banc Central Europeu, David Marqués Ibáñez, amb la col·laboració d'una vintena d'economistes. 'Els resultats suggereixen que les agències assignen qualificacions més positives als grans bancs i a les entitats amb més probabilitats de proporcionar a l'agència negocis addicionals de qualificació de valors'.

Els autors repassen alguns dels errors més flagrants que han comès Moody’s, Standard & Poor’s i Fitch, i acaben concloent que, 'arran de les deficiències en el procés de qualificació actual, cal fomentar fonts alternatives d'informació de qualificació creditícia'.

Tot i que l'informe és publicat a la web del BCE i hi han paticipat alguns dels seus empleats, el banc central europeu diu que no reflecteix necessàriament el seu punt de vista, sinó el deis autors.