La CUP, a les eleccions: recull 27.111 avals

  • Supera amb escreix el nombre mínim exigit per a poder-se presentar · Aquest migdia porta els avals a la junta electoral de cada circumscripció

VilaWeb
Redacció
19.10.2012 - 12:08

La premsa lliure no la paga el govern, la paguen els lectors


Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures

La Candidatura d’Unitat Popular (CUP) ha recollit finalment 27.111 avals en les quatre circumscripcions de Catalunya (vídeo de la presentació dels avals). La recollida ha tingut un ritme frenètic els quatre dies que ha durat, i l’organització ha superat amb escreix el nombre mínim necessari per a poder-se presentar a les eleccions al Parlament del 25 de novembre. Concretament, en necessitava poc més de 5.400 (4.042 a la circumscripció de Barcelona, 557 a la de Tarragona, 503 a la de Girona, i 314 a la de Lleida), de manera que ha quintuplicat la xifra. 

La CUP ha recollit els avals en places, casals i ateneus de l’esquerra independentista, i aquest migdia els ha presentat a les juntes electorals de les quatre circumscripcions.

El portaveu de la CUP, Albert Botran, considera que la xifra obtinguda és ‘una autèntica demostració de força de la CUP a poques setmanes de les eleccions’, que permetrà a la formació ‘encarar la campanya electoral amb l’energia necessària i amb molt bones expectatives’.

Aquests avals es necessiten perquè no hi ha una llei electoral catalana; per això la Junta Electoral considera que s’ha d’aplicar la LOREG espanyola, que inclou el requisit (pdf) dels avals. Tanmateix, en les eleccions a Euskadi i Galícia de diumenge, el requisit no es va pas exigir.

De totes maneres, la Generalitat de Catalunya no va anunciar que calien els avals fins el dia 10 d’octubre, quan ja havien passat set dies dels dinou hàbils per a presentar-los.

Recomanem

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any