Google i Samsung llancen un portàtil de 190 euros

  • El nou Chromebook es basa en el sistema operatiu al núvol Chrome OS i es ven ja als EUA i la Gran Bretanya

VilaWeb
Redacció
19.10.2012 - 09:42

La premsa lliure no la paga el govern, la paguen els lectors


Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures

Google i Samsung han presentat el nou Chromebook, un portàtil amb el sistema operatiu Chrome OS que es destaca sobretot pel preu, 249 dòlars (190 euros). El terminal té una pantalla d’11,6 polzades i és capaç d’arrencar en menys de deu segons. Els Chromebooks són l’aposta de Google en el mercat dels ordinadors. De moment, es distribueix als EUA i la Gran Bretanya.

Es tracta d’aparells que integren el sistema operatiu al núvol Chrome OS. Fins ara, Google n’havia presentat uns quants models i n’ha perfeccionat el sistema, però la seva presència al mercat encara és molt lluny dels equips amb MacOS i Windows.

El nou Chromebook, fabricat per Samsung, pretén ser una opció econòmica que animi els usuaris a provar les possibilitats del Chrome OS. Google en destaca la pantalla d’11,6 polzades, el seu gruix (0,8 centímetres) i el pes (1,1 quilos) com a principals especificacions. L’ordinador funciona amb Chrome OS i per això el sistema s’executa al núvol. Quant al processador, utilitza un Exynos 5 de doble nucli. L’aparell disposa d’una càmera VGA, un connector USB 3.0 i un altre 2.0, com també HDMI i Bluetooth. L’autonomia de la bateria és de 6,5 hores, depenent de l’ús.

Google també oferirà als usuaris 100 GB d’espai al servei de núvol Google Drive de manera gratuïta durant dos anys.

Recomanem

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any