Mas agraeix a Cameron i Salmond ‘l’immens respecte pel vot ciutadà’

  • Envia una carta als primers ministres britànic i escocès

VilaWeb
Redacció
16.10.2012 - 22:32

La premsa lliure no la paga el govern, la paguen els lectors


Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures

El president de la Generalitat, Artur Mas, ha enviat una carta als primers ministres del Regne Unit i d’Escòcia, David Cameron i Alex Salmond, en què els agraeix la seva convocatòria de referèndum sobre la independència escocesa, perquè així demostren ‘l’immens respecte que donen al vot emès pels ciutadans’.

 Vegeu aquí en pdf les cartes a Cameron i a Salmond en català i en anglès.

Mas diu en les cartes: ‘Des de Catalunya, creiem fermament en aquesta via’. I defensa el dret de decidir i la normalitat democràtica per la qual un poble que se sent nació pugui elegir el seu futur.

Mas afegeix que Catalunya observarà ‘amb respecte, atenció i també amb un punt d’admiració i d’il·lusió’ el procés d’un referèndum sobre Escòcia abans d’acabar 2014, i admet que Catalunya té diferències polítiques, econòmiques i socials, tot i que comparteix algunes característiques amb els escocesos.



El text d’Artur Mas felicita els dos primers ministres per la ‘lliçó’ que donen, i els desitja que l’acord que acaben de signar es materialitzi amb els mateixos valors que han demostrat ara.

Així, considera que l’acord demostra que en democràcia es poden respectar les idees i la voluntat ciutadanes expressades a les urnes, i que l’entesa arriba si hi ha ‘voluntat de comprensió i diàleg’, fins al punt que considera aquest acord un referent internacional.



’La política ha d’estar al servei de la voluntat expressada a les urnes’, diu, negociant les condicions del referèndum però mai qüestionant la voluntat expressada pels ciutadans, de manera que ara els escocesos puguin decidir si volen ser un estat europeu o continuar al Regne Unit.

’Podran fer-ho amb naturalitat, pacíficament, amb debat i discussió, amb respecte mutu’ i amb un instrument democràtic, elogia Artur Mas.

Enllaços
Array

Recomanem

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any