L’Audiència espanyola investiga ‘Bestiari Il·lustrat’ per un suposat delicte contra la corona

  • La fiscalia obre diligències · L'organització ultra Manos Limpias denuncia els responsables i protagonistes del polèmic episodi

VilaWeb
Redacció
16.10.2012 - 16:05

La premsa lliure no la paga el govern, la paguen els lectors


Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures

La fiscalia de l’Audiència Nacional espanyola ha obert diligències per un suposat delicte contra la corona en l’últim capítol emès del programa ‘Bestiari Il·lustrat‘. La fiscalia general de l’estat ha demanat als mossos d’esquadra que elaborin un informe, i a Televisió de Catalunya que li faci arribar una còpia d’aquest últim capítol. TVC va fer dimitir la directora del programa, Mai Balaguer, i ha suspès el programa de la graella fins al 2013.

Avui mateix l’organització ultra Manos Limpias ha presentat una denúncia contra l’escriptor i guionista Jair Domínguez (@VedellConsagrat), que era l’entrevistat de l’episodi ‘Paraules que maten‘, on es simulava unes pràctiques de tir amb caricatures del rei Juan Carlos I, Salvador Sostres, Fèlix Millet i el príncep Carles d’Anglaterra.

Manos Limpias també ha denunciat el mosso d’esquadra i escriptor de novel·la negra Marc Pastor, que també apareixia en el programa; la directora, Mai Balaguer, que va dimitir; la presentadora, Bibiana Ballbè, i el director de TVC, Eugeni Sallent. Els consideren responsables d’un delicte contra la corona i d’ultratges a Espanya.

El programa, suspès fins al 2013

La direcció de Televisió de Catalunya ha suprimit el programa de la graella del 33.  Heus ací la justificació, segons un comunicat de TVC: ‘La direcció de Televisió de Catalunya considera que aquest canvi de programació protegeix el contingut dels deu capítols pendents de ‘Bestiari il·lustrat’, l’emissió dels quals es farà el 2013, i l’allunya de la polèmica en què s’ha vist immergit després de l’emissió del 9 d’octubre.’

La directora del programa, Mai Balaguer, ja va presentar la dimissió dimecres, l’endemà de l’emissió del programa, que fou atacat amb duresa per una part de la premsa espanyola, com el diari El Mundo, que fins i tot en va fer portada. 

Duran demanava dimissions

El portaveu del govern català, Francesc Homs, va ‘reprovar les imatges i els continguts’ del capítol de dimarts de la setmana passada. I el secretari general de CiU, Josep Antoni Duran i Lleida, va atacar el programa des de Twitter: ‘Al 33 es practicava simbòlicament la violència contra periodista, empresari processat i el rei. Quant de mal ens fa aquest friquisme.’ I poc després va dir: ‘Aquest programa de ‘Bestiari il·lustrat’ és intolerable. Demano dimissions dels responsables.’

La decisió de TVC ja afecta l’emissió del programa previst per a demà, en què s’entrevistava l’escriptora Empar Moliner. En comptes del ‘Bestiari Il·lustrat, el 33 emetrà ‘La fàbrica de menjar d’en Jimmy’.

Recomanem

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any