Ús de cookies

Aquest web utilitza 'galetes' per millorar l'experiència de navegació. Si continueu navegant entenem que les accepteu. Més informació


Notícies

Dimarts  16.10.2012  20:00

Núria Mata parla a Vic de salut mental i diversitat cultural

Divendres a les 8 a l'Auditori d'Unnim-Caixa de Manlleu

Men?ame
 

El Fòrum de Debats organitza per a aquest divendres, 19 d'octubre, una conferència amb el títol de "Salut mental i diversitat cultural: un viatge intern i extern" que anirà a càrrec de Núria Mata, psicòloga-psicoterapeuta i directora de l'Espai DiverPsitat. La conferència començarà a les 8 del vespre, anirà seguida de col·loqui, i tindrà lloc a l'Auditori d'Unnim-Caixa de Manlleu, de la Rambla Hospital, 11, de Vic. Aquesta conferència s'organitza en col·laboració amb la Fundació Centre Mèdic Psicopedagògic d'Osona amb motiu del Dia Mundial de la Salut Mental.

En aquesta xerrada es partirà d'un concepte integrador del concepte "salut", en el qual els processos de pensament, les emocions i les relacions són factors fonamentals. Es prendrà la migració com a situació paradigmàtica de diversitat cultural encara que també se n'esmentaran d'altres. Es mostrarà la diversitat com a factor de vida i de complexitat i s'enfocarà la migració com una contingència que pot afectar l'equilibri bio-psico-social de les persones, és a dir, la seva salut. Es mostrarà com les migracions provoquen canvis en les persones que les protagonitzen, i també en els seus grups d'origen i de rebuda. Cadascun d'aquests tres grups: els que migren, els que són deixats enrere i els que reben, viuen els seus processos d'aculturació, estrès i dol. A partir d'aquí es descriuran formes més i menys adaptatives d'encarar aquests processos.

Núria Mata és llicenciada en Psicologia i Ciències de l'Educació per la Universitat Autònoma de Barcelona, EuroPsy Expert en Psicoteràpia i membre de la Secció Clínica i de la Salut i de la Secció Clínica i de les Dones del Col·legi Oficial de Psicòlegs de Catalunya. Compta amb amplis estudis de postgrau relacionats amb la matèria i una llarga experiència professional en el camp de l'atenció psicològica, com a ponent de jornades, simposis i congressos, així com una dilatada experiència com a docent en màsters universitaris. Ha publicat diversos llibres i treballs sobre el tema de la conferència d'entre els que podem esmentar Criteris per una formació de base en treball social intercultural (2009), Interculturalitat i Pensament (quasi) Únic (2009), Ahmed. Vicisitudes de una migración (2003). També va publicar el llibre  La manipulación. La perversidad del pequeño poder (2008) i va obtenir el Premi Plana de Vic del 2009 amb el treball Persones i paisatges. Punts de trobada entre migrants i no migrants (inèdit), entre altres publicacions.