Vídeo: Un general espanyol diu als catalans que ‘hi ha un recordatori de sabres’

  • Manuel Fernández Monzón Altolaguirre va declarar en un debat televisiu que 'de cap manera es trencarà la unitat d'Espanya'

VilaWeb
Redacció
15.10.2012 - 12:40

La premsa lliure no la paga el govern, la paguen els lectors


Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures

El general de l’exèrcit espanyol Manuel Fernández Monzón Altolaguirre ha recordat aquest cap de setmana la proclamació de l’estat català per part de Lluís Companys l’octubre del 1934, que va precedir els anomenats fets del sis d’octubre que es van resoldre amb la detenció de tot el govern de la Generalitat. El general ho va dir durant un debat a Telecinco, en què va remarcar que ‘la unitat d’Espanya no es trencarà de cap manera’. Va afegir: ‘N’estic segur, perquè tinc el deure d’obeir la llei i el poder constituït.

Monzón Altolaguirre va desestimar que ‘avui en dia’ calgués una intervenció militar a Catalunya. Va dir que no hi havia pas ‘soroll de sabres’, perquè aquest concepte es refereix a ‘una cosa clandestina’. Però sí que va dir que hi ha ‘un recordatori de sabres’ en l’article 8 de la constitució espanyola, que atorga a l’exèrcit ‘la missió’ de garantir la integritat territorial de l’estat.

El general espanyol també va dir que s’hauria d’impedir ‘un referèndum il·legal’, ‘sense haver de recórrer a la violència’, però retirant les urnes si calgués.

Recomanem

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any