Le Monde: ‘L’extrema dreta es manifesta per Espanya’. CNN: ‘Espanya perdrà Catalunya’

VilaWeb
Redacció
12.10.2012 - 17:34

La premsa lliure no la paga el govern, la paguen els lectors


Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures

Le Monde es fa ressò avui de la concentració espanyolista de Barcelona en el bloc ‘Droite(s) extreme(s)’ i titula que ‘l’extrema dreta espanyola es manifesta contra l’independentisme català’. Els autors de l’article apunten que l’extrema dreta espanyola ha aprofitat la concentració d’avui per tornar a sortir al carrer, i esmenta concretament la Falange, l’MRS i Plataforma per Catalunya. Recorden que la dreta espanyola sempre ha estat contrària a la independència de qualsevol territori i que justament aquest és el pal de paller de la campanya electoral del PP de cara al 25 de novembre.

Per la seva banda, la CNN dóna per fet en aquest article que Catalunya s’independitzarà d’Espanya i de retruc, Espanya perdrà el 20% de l’economia actual. ‘Catalunya –seu de marques globals i de zones d’interès turístic com el FC Barcelona o la Casa Museu Gaudí– representa la cinquena part de l’economia espanyola’, diu, i afegeix que la qüestió independentista ‘arriba en un moment inoportú per al govern de Rajoy’.

La CNN parla amb Salvador Giner i Xavier Sala-Martin sobre l’auge independentista i fa un repàs a la història recent de Catalunya, destacant que des del cop d’estat del 23-F les institucions espanyoles sempre han interpretat la constitució perquè Catalunya no pugui sentir-se còmoda dins d’Espanya. La crisi, la situació financera i la taxa d’atur són qüestions que també han fet créixer la tensió entre Catalunya i Espanya i l’article acaba amb una reflexió de l’economista, que diu que encara que es resolguessin els problemes de finançament, ‘la majoria de catalans continuaria volent el dret de votar per la independència’.

Recomanem

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any