Ernest Maragall abandona el PSC i funda Nova Esquerra Catalana

  • No es presentarà a les eleccions del 25-N · Es declara partidari de l'estat propi 'en un període constituent immediat'

VilaWeb
VilaWeb
Redacció
12.10.2012 - 06:00

La premsa lliure no la paga el govern, la paguen els lectors


Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures

L’ex-conseller i dirigent històric del PSC, Ernest Maragall, va manifestar ahir a VilaWeb que abandonava el partit per fundar una nova formació anomenada Nova Esquerra Catalana. Aquesta nova formació, decidida en una reunió al centre Cívic de Can Fabra de Barcelona, proposarà ‘amb claredat un estat propi per a Catalunya’ i l’exercici del dret d’autodeterminació ‘en un període constituent immediat’.

Maragall, que encara no ha comunicat la seva decisió a la direcció del PSC, descarta de presentar-se a les eleccions del 25 de novembre, ni tot sol ni amb cap formació: ‘Ni volem fer aventures ni volem perdre caràcter.’

Després de la reunió fundacional, que havia de ser discreta però que ha transcendit, Maragall va dir que continuar al PSC seria ‘incongruent i una ficció’, després d’haver decidit la formació d’un partit nou. Això sí, va recalcar que sentia un immens respecte pel PSC i pels seus membres.

La reunió d’ahir entre Maragall i un grup de militants del PSC i d’independents vol ser el punt de partença d’una nova formació que representi ‘una esquerra nacional forta, alternativa a la dreta nacional forta representada per CiU’, cosa que el PSC no ha sabut fer.

Els promotors expliquen que encara són en una fase embrionària i que la base ideològica és el manifest que la setmana passada van impulsar 145 militants del PSC, entre els quals hi havia els ex-consellers Marina Geli, Antoni Castells, Ernest Maragall i Joan Manuel del Pozo, el paer en cap de Lleida, Àngel Ros, i l’eurodiputada Maria Badia.

Recomanem

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any