Ús de cookies

Aquest web utilitza 'galetes' per millorar l'experiència de navegació. Si continueu navegant entenem que les accepteu. Més informació


Notícies

Dijous  11.10.2012  11:46

Un 53% dels empresaris de la Cecot, a favor d'un nou estat català

Només un 2% dels empresaris opta per no canviar la situació actual de Catalunya dins d'Espanya

Men?ame
 

Un 53% dels empresaris adscrits a la Cecot, la patronal catalana de pimes i autònoms, està a favor de la independència de Catalunya. Aquest és un dels primers sondatges fets a l'empresariat català (vegeu-lo íntegre i en pdf). Els resultats els ha presentat avui el president de la Cecot, Antoni Abad. Dels entrevistats, uns vuit-cents empresaris, un 44% assegura que veu amb incertesa el camí que s'ha obert des de la manifestació de l'Onze de Setembre, mentre que prop d'un 30% viu aquests moments amb il·lusió. Per contra, un 13% el refusa, un 11% diu que té por i un 3% es mostra indiferent.

Ara, responent a la pregunta de quin escenari desitjaria per a Catalunya, un 53% de les empreses enquestades creu que Catalunya hauria de ser un nou estat d'Europa; un 17% opta per tenir un pacte fiscal o concert econòmic amb una quota solidària amb la resta de l'estat; un 15%, per millorar el finançament i un 13% formar part d'un estat confederal. Només un 2% creu que la situació actual és bona i que cal mantenir-la.