Suport dels pares a un centre d’Inca després de pressions per l’escolarització en castellà d’un alumne

  • La petició d'una mare ha desencadenat una campanya contra el centre dels sectors espanyolistes

VilaWeb
Redacció
11.10.2012 - 06:00

La premsa lliure no la paga el govern, la paguen els lectors


Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures

Els pares del col·legi Ponent d’Inca han fet costat explícitament a l’equip directiu, després de la intensa campanya orquestrada pel Círculo Balear i pel diari El Mundo, aprofitant la demanda d’una mare de l’escola que volia que els seus fills fessin totes les assignatures en espanyol. L’entitat espanyolista i el diari de Pedro J. Ramírez s’han prevalgut de la protesta d’aquesta mare per pressionar l’escola fins al punt que ahir el director va dir als pares que tenia intenció de dimitir de tant coaccionat que se sentia, segons que ha explicat a VilaWeb Àngela de Luis, una de les mares.

Sonia Palma, mare de dos infants del col·legi Ponent, va demanar l’escolarització en castellà, basant-se en la proposta del govern de José Ramón Bauzá de permetre la lliure elecció de llengua a les escoles. D’acord amb el decret, la direcció del col·legi va assegurar-li sis hores i quart de classes en castellà, que és el mínim que preveu la norma. Però la mare no en tenia prou i demanava un ensenyament íntegrament en castellà, però la direcció va recordar-li que aquesta opció era incompatible amb el projecte lingüístic de l’escola.

Des de llavors Sonia Palma, amb el suport d’El Mundo i del Círculo Balear no ha parat de pressionar l’escola. ‘Fins ara els pares no ens havíem pronunciat’, diu l’Àngela, ‘però ja n’hi ha prou, perquè aquesta gent menysprea l’escola’. Per això la majoria de pares de l’escola fan costat públicament a l’equip directiu i als mestres i a la feina que duen a terme. A més, deploren que el govern hagi passat al centre una qüestió que no li pertoca.

Per tot plegat, avui al matí els pares es tornen a manifestar a la porta de l’escola amb cartells de suport al centre i als mestres. I el claustre avui farà públic, segurament, un comunicat sobre l’afer.

Recomanem

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any