El geògraf Bartomeu Barceló i el pediatre Oriol Casassas, s’han mort avui

  • Barceló era membre de la secció de Filosofia i Ciències socials del IEC, i Oriol Casassas, de la secció de Ciències Biològiques

VilaWeb
Redacció
10.10.2012 - 19:01

La premsa lliure no la paga el govern, la paguen els lectors


Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures

El geògraf Bartomeu Barceló i el pediatre Oriol Casassas, tots dos membres del IEC, s’han mort avui a Palma i Barcelona respectivament. Barceló va ser un capdavanter dels estudis de geografia a les Illes i un dels creadors del Departament de Geografia de la Universitat de les Illes Balears. Casassas va excel·lir en l’estudi dels problemes socials, de la història de la medicina i de qüestions lingüístiques.

El geògraf mallorquí, Bartomeu Barceló, era membre de la secció de Filosofia i Ciències Socials del IEC, des del 1991. Nascut a Palma, va estudiar a les universitats de Barcelona, Madrid i la Sorbona de París i va centrar la seva tesi en l’evolució i l’estructura de la població de les Balears. Barceló va ser vice-rector i degà de la Facultat de Lletres de la Universitat de les Illes Balears i era soci d’honor de la Societat Catalana de Geografia, filial del IEC, i president honorari de l’Associació de Geografia de les Illes Balears. El 2002 va rebre la Creu de Sant Jordi de la Generalitat de Catalunya.
 
El metge, Oriol Casassas, era membre de la secció de Ciències Biològiques i un ‘indomable defensor del país per mitjà de la ciència i la medicina’, segons el secretari científic del IEC, Ricard Guerrero. Casassas estava especialitzat en pediatria, però va desenvolupar una tasca lingüística molt important al IEC des del 1985. Durant la seva trajectòria va presidir l’Academia de Ciències Mèdiques de Catalunya i de Balears i va guanyar el Premi de l’Excel·lència Professional del Col·legi de Metges de Barcelona, en la categoria Humanitats Mèdiques, i la Creu de Sant Jordi el 1993, entre més distincions. Casassas és coautor d’obres com ‘Vocabulari mèdic’ i ‘Funció social de la medicina’ i autor de ‘La medicina catalana del segle XX’.

Recomanem

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any