El ministeri de Defensa confirma que dos F-18 feien entrenament a baixa altura al nord de Catalunya

  • Indignació pel vol de dos avions militars espanyols · El ministeri demana disculpes pel soroll

VilaWeb
Redacció
09.10.2012 - 10:21

La premsa lliure no la paga el govern, la paguen els lectors


Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures

Molts veïns de poblacions del Ripollès, la Cerdanya, el Berguedà i el Pallars van tenir un ensurt ahir a migdia quan dos avions F-18 de l’exèrcit espanyol van volar a molt baixa altura causant molt de soroll. ‘Trobo indignant que els caces bombarders de l’exèrcit sobrevolin Campdevànol a aquesta altura’, es va queixar el batlle, Joan Manso. Avui en declaracions a Catalunya Ràdio, el director de comunicació del ministeri de Defensa, Joaquín Madina, ha demanat disculpes pel soroll.

Madina ha explicat que eren dos avions de l’ala 15 de la base de Saragossa que feien un entrenament en aquella zona. ‘Van fer un entrenament a baixa cota. En alguns llocs no està autoritzat de volar a baixa cota. En aquest cas va ser autoritzat a tres-cents metres. I com que era una zona amb una vall va fer molt de soroll per l’eco. En som conscients.’

El batlle de Campdevànol ha dit que volaven tan baix, tots dos avions, que fins i tot veien el pilot. El portaveu del ministeri diu que no pretenien provocar ningú, que eren proves normals i que ‘no significaven res més’. No ha respost, però, la pregunta de quin era l’ojectiu de l’entrenament, és a dir, en quins casos un avió militar com aquest ha de volar tan baix. ‘No sóc pilot, sóc el director de comunicació del ministeri’, ha dit.

Hi va haver més gent que es va queixar ahir pel vol dels avions militars. Per exemple, el cantant Francesc Ribera Titot, que es va demanar si ‘el caça que ha sobrevolat el Berguedà s’ha d’interpretar d’alguna manera concreta o és simple malbaratament’; i el president de Ripollès per la Independència, Jofre Domènech, que va voler denunciar que un avió militar havia sobrevolat Ripoll a molt poca altura.

Recomanem

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any