Mas diu als empresaris que Catalunya seguirà a la UE ‘siguin quins siguin els processos polítics’

  • Abans Foment del Treball havia expressat inquietud pel procés cap a l'estat propi

VilaWeb
Redacció
06.10.2012 - 06:00

La premsa lliure no la paga el govern, la paguen els lectors


Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures

El president de la Generalitat, Artur Mas, assegura que, sigui quin sigui el procés polític que segueixi Catalunya, el mercat seguirà obert per a les empreses catalanes i les de fora en el marc de la Unió Europea. En un discurs durant una visita al magatzem de la cervesera Damm al Prat de Llobregat, Mas s’ha referit als comentaris sobre el futur de les empreses en una Catalunya independent i ha dit que ‘siguin quins siguin els processos polítics, el mercat està obert per a tots, afortunadament, i això és un signe de països madurs i intel·ligents’

Ahir la patronal catalana Foment del Treball va expressar dubtes sobre el procés cap a l’estat propi. ‘En temps de crisi, les empreses necessiten polítics que no suposin obstacles afegits als projectes empresarials’, va dir el president de la patronal, Joaquim Gay de Montellà.

Poques hores després, Mas va declarar: ‘Aprofito per dir, perquè de vegades hi ha malentesos, que siguin quins siguin els processos polítics, el mercat és obert per tothom. És important que ho remarqui en un moment en què hi ha comentaris que podrien sortir del que és el context normal, que és el d’un continent normal com és la Unió Europea, sense aranzels, sense fronteres, amb circulació oberta de capitals, persones i béns’. Mas va insistir que el mercat lliure europeu ‘ha costat molt de fer i de cap manera es pot esquerdar’.

Recomanem

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any