Quan Pedro J. Ramírez lloava l’exhibició de banderes espanyoles durant l’Eurocopa

  • Usuaris de Twitter recorden al director d'El Mundo les seves contradiccions sobre la relació que fa entre banderes al futbol i el nazisme

VilaWeb
Redacció
05.10.2012 - 19:57

La premsa lliure no la paga el govern, la paguen els lectors


Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures

El director d’El Mundo, Pedro J. Ramírez, ha insistit a Twitter a relacionar amb el nazisme les iniciatives perquè diumenge el Camp Nou s’ompli d’estelades i d’un mosaic amb un gran senyera en el partit del Barça contra el Madrid. ‘Reitero que utilitzar actes esportius per oferir una imatge d’uniformitat al servei del nacionalisme és propi de règims totalitaris’, ha piulat aquest divendres mateix. Ramírez ja havia enllaçat la notícia sobre la crida precedint-ho de la salutació nazi ‘Sieg Heil’. I abans havia dit: ‘Si els culers secunden la consigna i omplen d’estelades el Camp Nou semblarà l’estadi dels Jocs Olímpics de Berlín del 36’.

Però molts internautes li han fet notar avui la diferència de criteri a l’hora de valorar aquest fet i un altre del 27 de juny passat, durant l’Eurocopa que va acabar guanyant la selecció espanyola: ”En molts carrers de Madrid hi ha força banderes espanyoles en els balcons. La selecció activa l’orgull nacional. Tant de bo es contagiés’

CiU, ICV i ERC han presentat una pregunta a la Comissió Europea i el Consell Europeu per denunciar que el director d’El Mundo, Pedro J. Ramírez, comparés la crida a omplir el Camp Nou de senyeres i estelades amb l’Alemanya nazi. Aquesta imatge ho demostra:

Els eurodiputats catalans han qualificat la comparació del director d’El Mundo d’infame, vergonyosa i insultant, i han demanat a la CE i al Consell –on hi ha representats els caps d’estat i govern de la UE– que responguin si aquestes afirmacions s’adeqüen als valors democràtics i de respecte a la diferència, fonament de la UE i reconeguts en els tractats i la carta de drets fonamentals.

‘La intoxicació que representa comparar un  Camp Nou ple de senyeres amb l’Alemanya nazi hauria de fer reflexionar a tot Europa sobre la falta de respecte envers els altres de certs cercles comunicatius amb base a Madrid. Cal un toc d’atenció públic per aturar aquesta deriva de tints anti-democràtics’, han afirmat.


Notícia relacionada:
Crides per un Camp Nou independentista al Barça-Madrid

Recomanem

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any