Ús de cookies

Aquest web utilitza 'galetes' per millorar l'experiència de navegació. Si continueu navegant entenem que les accepteu. Més informació


Notícies

Divendres  05.10.2012  06:00

L'eurocambra comença a revoltar-se contra Vidal-Quadras

Pel flamenc Guy Verhofstad (liberals), les amenaces recorden 'els dies més foscos del segle XX' · Daniel Cohn-Bendit i Rebecca Harms (Verds-ALE) les troben escandaloses

Men?ame
 

El cap dels eurodiputats liberals i ex-primer ministre belga del 1999 al 2008, el flamenc Guy Verhofstad, ha condemnat les declaracions d'Alejo Vidal-Quadras, en què amenaçava d'enviar la guàrdia civil a Catalunya. 'Recorden els dies més foscos del segle XX', ha dit Verhofstadt. I també: 'Parlant de la possibilitat de repressió violenta contra una part de la població, aquestes paraules entren en la mateixa categoria que les actuacions indefensables dels règims de la primavera àrab que han provat de reprimir la voluntat dels ciutadans amb la força.'

I acaba dient: 'Aquesta mena de declaracions imprudents enterren tot allò per què han lluitat els demòcrates aquests últims seixanta anys, no caben en la vida política d'avui i són fora de lloc dins la UE actual.'

També els copresidents del grup parlamentari dels Verds-ALE del Parlament Europeu, Daniel Cohn-Bendit i Rebecca Harms, han enviat una carta (PDF) al president de l'eurocambra, Martin Schulz, qualificant les declaracions de Vidal-Quadras d'escandaloses' i demanant que la Conferència de Presidents debati l'afer en la pròxima reunió d'Estrasburg.

El president de l'eurocambra es pronuncia

El president del Parlament Europeu, Martin Schulz, va dir que no podia prendre mesures disciplinàries contra el vice-president Alejo Vidal-Quadras per les seves declaracions. En una nota inusual publicada a la seva web, diu que seran els catalans que castigaran Vidal-Quadras per les seves declaracions. I explicita que els valors fonamentals de la Unió Europea són la llibertat d'expressió i el respecte al dret dels ciutadans de manifestar-se pacíficament.

Schulz reconeix que ha rebut més de quaranta mil cartes sobre la qüestió des de divendres. Com que no pot respondre individualment a tots els remissors, ha fet pública la carta enviada als eurodiputats que li han demanat que prengués decisions sobre Vidal-Quadras:

'Honorables membres, estimats col·legues,

Gràcies per la vostra carta cridant-me l'atenció sobre les recents declaracions del vice-president Alejo Vidal-Quadras.

Com sabeu, aquesta cambra té un compromís ferm amb el principi de llibertat d'expressió i amb el respecte del dret de tots els ciutadans europeus de manifestar-se pacíficament.

En primer lloc, puc assegurar-vos que les declaracions no van ser fetes per Vidal-Quadras en qualitat de vice-president del Parlament Europeu. Reflecteixen una opinió personal feta en un context polític nacional.

No obstant això, no em pertoca, com a president del Parlament Europeu, de jutjar el contingut de les declaracions fetes per un membre ni prendre mesures disciplinàries. Pertoca als votants catalans de valorar aquesta declaració.

Cordialment,

Martin Schulz'

Men?ame