Liberdrac, la plataforma dels llibreters de venda del llibre digital

  • El Gremi de llibreters engega el projecte amb quaranta llibreries vinculades

VilaWeb
Redacció
04.10.2012 - 14:17

La premsa lliure no la paga el govern, la paguen els lectors


Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures

Fins fa poc temps, bona part de dels llibreters veien com una amenaça el llibre digital i n’eren molt reacis. Però aquesta visió ha quedat enrere, perquè cal anar amb els temps. Avui s’ha presentat Liberdrac, la primera plataforma de venda de llibre digital vinculada al Gremi de Llibreters de Catalunya. Segons el president, Antoni Daura, ‘és una aposta estratègica i un punt d’innovació.’ Tal com ha dit Àlex Manyé, gestor de Liberdrac: ‘Les llibreries s’han d’adaptar al nou canvi de model social’.

D’entrada s’hi han vinculat quaranta llibreries de Catalunya, però Antoni Daura creu que un cop la plataforma entri en ple funcionament, que serà la setmana que ve, l’interès s’extendrà ‘com una taca d’oli’. El gremi també vol convidar les llibreries del País Valencià i les Illes Balears a formar part del projecte. Ja s’han fet els primers contactes amb llibreries de Mallorca.

Liberdrac comença amb un acord amb Libranda, una de les principals distribuïdores de llibre electrònic del mercat actual. Però els responsables asseguren que no s’hi han vinculat en exclusivitat. De moment disposen d’un fons de 11.500 llibres, en català i espanyol, i properament també es podran adquirir volums en anglès vinculats sobretot al món universitari.

Liberdrac vendrà els llibres digitals des de la seva pàgina web i també des de cadascuna de les llibreries associades al projecte. Per a les llibreries més petites s’obre un nou mercat, i per a les més grans suposa reduir despeses. Liberdrac també oferirà un ‘e-reader’ d’última generació que anirà actualitzant les seves prestacions.

Contactes amb Edi.cat i lliçons del fracàs de 36L Books

Antoni Daura ha confirmat que Liberdrac s’ha posat en contacte amb Edi.cat, plataforma de distribució i venda del llibre digital d’una trentena d’editorials catalanes. Va ser la primera d’aparèixer i malgrat les limitacions del mercat, continua endavant. Daura també ha parlat d’exemples fallits com ara el de 36L Books: ‘Certament, un projecte com aquest té els seus riscs, perquè és un sector feble encara, perquè no hi ha prou públic. Hi ha hagut fracassos, aquí i fora d’aquí. Però creiem que és el moment d’apostar pel llibre digital, perquè arribar tard a un mercat incipient també pot suposar un fracàs.’

En aquest sentit, Marià Marín, secretari tècnic del gremi, ha explicat que s’han estudiat molts casos diferents, sobretot internacionals, per definir la política comercial de preus, el repartiment de beneficis, l’estructura, el marc jurídic, el finançament, la pirateria…’

Recomanem

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any