La pressió ciutadana obliga al president del parlament europeu a pronunciar-se sobre Vidal-Quadras

  • Diu que els valors de la Unió Europea són la llibertat d'expressió i el respecte al dret dels ciutadans a manifestar-se pacíficament · Ha rebut 40.000 cartes en tan sols tres dies

VilaWeb
Redacció
03.10.2012 - 17:52

La premsa lliure no la paga el govern, la paguen els lectors


Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures

El president del Parlament Europeu, Martin Schulz, diu que no pot prendre mesures disciplinàries contra el vice-president Alejo Vidal-Quadras per les seves declaracions a favor d’una intervenció a Catalunya si fa un referèndum sobre la independència. En una nota inusual publicada al seu web, Shulz considera que seran els catalans els que castigaran Vidal-Quadras per les seves declaracions. I defensa que els valors fonamentals de la Unió Europea són la llibertat d’expressió i el respecte al dret dels ciutadans a manifestar-se pacíficament.

A més, Shulz reconeix haver rebut més de quaranta mil cartes sobre la qüestió des de divendres. Com que no pot respondre individualment a tots els remitents, publica la carta que ha enviat als eurodiputats que li han demanat que prengui decisions sobre Vidal-Quadras:

‘Honorables membres, estimats col·legues,

Gràcies per la vostra carta cridant la meva atenció per les recents declaracions fetes pel vice-president Alejo Vidal-Quadras.

Com sabeu, aquesta cambra està completament compromesa amb el principi de llibertat d’expressió, així com el respecte del dret de tots els ciutadans europeus de manifestar-se pacíficament.

En primer lloc, puc assegurar-los que les declaracions no van ser fetes per Vidal-Quadras en qualitat de vice-president del Parlament Europeu. Reflecteixen una opinió personal feta en un context polític nacional.

No obstant això, no em pertoca com a president del Parlament Europeu jutjar el contingut de les declaracions fetes per un membre ni prendre mesures disciplinàries. Pertoca als votants catalans valorar aquesta declaració.

Cordialment,

Martin Schulz’

 

Més informació: Carta de Vidal-Quadras als eurodiputats: ‘L’ofensiva separatista no és gens pacífica ni democràtica’

Valoració de l’eurodiputat Ramon Tremosa (CiU) de la resposta de Schulz

VÍDEO: Vidal Quadras exigeix a Rajoy l’ús de la coacció contra Catalunya

Recomanem

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any